"'71": Ένα από τα underdogs της χρονιάς...

Δημοσίευση: 22 Aug 2014, 13:08

Στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Βερολίνου μείναμε με το στόμα ανοικτό (εδώ μπορείς να θυμηθείς την κριτική του ΜΟVE IT), όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι στοιχηματίζοντας ότι θα έφευγε με κάποιο καλό βραβείο από το διαγωνιστικό της Berlinale.

Κάτι τέτοιο δε συνέβη καθώς αρκέστηε σε αυτό της Οικουμενικής Επιτροπής, αλλά αυτό δεν αφαιρεί απολύτως τίποτα από τη δυναμική του "71".

Το κινηματογραφικό πρωτόλειο του Γιαν Ντεμάνζ είναι ένα συναρπαστικό πολεμικό θρίλερ με φρενήρες μοντάζ, ασφυκτικά κάδρα και σκηνές που κόβουν την ανάσα και σε αφήνουν καθηλωμένο στο κάθισμά σου, με πολύ καλή ερμηνεία από τον Κρις Ο'Ντόνελ (αναζητήστε τον στα Tower block, Liability, Starred up) ενώ θα σου θυμίσει το εξαιρετικό "Sunday Bloody Sunday" του Πολ Γκρίνγκρας.

Υπόθεση: Στο προσκήνιο η δύσκολη περίοδος της Βόρειου Ιρλανδίας πρίν τον πόλεμο. Το 1971 στη πόλη του Μπέλφαστ επικρατεί χάος. Η πολιτικοθρησκευτικές διαμάχες οδηγούν σε καθημερινή αιματοχυσία στους δρόμους της πόλης. Από τη μία οι Προτεστάντες θέλουν τη Βόρεια ιρλανδία να ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο και από την άλλη οι εθνικιστές καθολικοί πολεμούν για τη διάσπαση.

Θα το δούμε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και για διανομή... βλέπουμε. Λογικά θα "καταλήξει" straight to dvd.

Α.Κ.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 22 Aug 2014, 13:08
Ενημέρωση: 22 Aug 2014, 13:08
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ