Η μεγάλη νύχτα της Νάπολης

Η μεγάλη νύχτα της Νάπολης

Σύνοψη: Στην Νάπολη έξι αγόρια με τα σκούτερ τους έχουν δημιουργήσει μία από τις συμμορίες της πόλης προσπαθώντας να βγάλουν χρήματα. Δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και όπλα προκειμένου να φοβερίσουν τους αντιπάλους τους. Το ένα παιδί από την συμμορία, ο Nicola, έπειτα από μία δολοφονία, θα θελήσει να φύγει μακριά με την κοπέλα του. Θα καταφέρει να ξεφύγει;

Άποψη: Το ζήτημα της ιταλικής μαφίας ή έστω των ιταλικών μικροσυμμοριών που σπέρνουν τον φόβο πάντοτε αποτελούσε αγαπημένο θέμα και δη στους Ιταλούς σκηνοθέτες πολύ συχνό. Ο Claudio Giovannesi (Gomorrah) πήρε το βιβλίο που έγραψε ο ειδικός της Camorra, Roberto Saviano, συγγραφέας του βιβλίου που βασίστηκε η σειρά Gomorrah, και μαζί του έγραψε το σενάριο για την ταινία Piranhas, την οποία ο Giovanessi σκηνοθέτει περισσότερο ως εξωτερικός παρατηρητής της κατάστασης παρά με ενσυναίσθηση προς τους ήρωες. Μια ταινία που δείχνει με ειλικρίνεια, ρεαλισμό και ωμότητα όπου χρειάζεται μια συμμορία αγοριών που με την θέρμη που τους διακατέχει δεν διστάζουν σε τίποτα για να αλλάξουν την ζωή τους.

Παρά τις πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών, αυτό που απουσιάζει είναι η ψυχογράφηση των ηρώων, που μοιάζουν περισσότερο ως μαριονέτες ενός σκηνοθέτη, παρά ως ενεργά πρόσωπα. Αυτό οφείλεται στην απουσία εσωτερικής δράσης, που θα έδινε κάποια εξήγηση σε πολλά από όσα γίνονται. Ορισμένα μοιάζουν ακατανόητα, άλλα είναι κατανοήσιμα ως πράξεις, όμως λείπει το οικογενειακό-κοινωνικό πλαίσιο που θα έκανε τους ήρωες πιο αληθοφανείς. Είναι ωστόσο μια ενδιαφέρουσα και λιγότερο προβλεπόμενη από όσο θα μπορούσε σκιαγράφηση των συμμοριών.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2019, 16:30
Ενημέρωση: 3 Οκτ. 2019, 04:32
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Η μεγάλη νύχτα της Νάπολης (La paranza dei bambini)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Zola

Zola

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από ένα viral twitter...
22 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
7236
Tulip
3532
Tulip
3441