Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Παμ Μπέιλς ξεκινά την πολύωρη πεζοπορία της στο βουνό Ουάσιγκτον, μία διαδρομή που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, την οποία εγκαταλείπει όταν μία χιονοθύελλα πλησιάζει.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσει την κατάβαση, η Παμ εντοπίζει έναν άνδρα να βρίσκεται σε ημικωματώδη κατάσταση από το κρύο και αποφασίζει να τον σώσει από την κακοκαιρία που έρχεται. Οι δυο τους θα πρέπει να κατέβουν το βουνό προτού νυχτώσει.

Άποψη: Το να βρίσκεις έναν άνθρωπο πάνω στο βουνό, μέσα στα χιόνια, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, είναι τουλάχιστον απρόσμενο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

 Η αληθινή Παμ Μπέιλς, βέβαια, δεν δίστασε να πάρει το βάρος του μυστηριώδη ξένου και παρά τις δυσκολίες να τον σώσει από τον βέβαιο θάνατο που καραδοκούσε. Τον δυναμικό της χαρακτήρα φέρνει στην οθόνη η Πολωνή Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα η οποία σχεδιάζει ένα one-woman-show επάνω στην πρωταγωνίστριά της, Ναόμι Γουότς, η οποία όπως και στο περσινό “The Desperate Hour” έχει για αντίπαλό της την φύση.

Παρότι το “Infinite Storm” έχει μία δόση αγωνίας και το στοιχείο επιβίωσης υπό αντίξοες συνθήκες κάνει όπως πάντα το κομμάτι του, το τελικό αποτέλεσμα δεν σε αποζημιώνει στο έπακρο καθώς μέχρι πραγματικά να ξεκινήσει η ιστορία, δηλαδή μέχρι να πειστεί ο μυστήριος Τζον (στον ρόλο ο Μπίλι Χάουλ του “On Chesil Beach”) να συνεργαστεί για να κατέβει το βουνό, το μόνο που μας τραβάει στην ταινία είναι η φωτογραφία που σου κόβει την ανάσα.

Και όντως η θέα είναι εντυπωσιακή όπως εντυπωσιακές είναι και οι ικανότητες της Γουότς ως Παμ Μπέιλς καθώς πεζοπορεί με όλη την εξάρτυση που θα μπορούσε κανείς να κουβαλά όμως το “Infinite Storm” δεν είναι μία ταινία δράσης ή διάσωσης όπως θα μπορούσατε να υποθέσετε. Ναι, διάσωση υπάρχει αλλά πέρα από την κυριολεκτική έννοια του όρου, η μεταφορική είναι περισσότερο παρούσα και κατανοητή.

Όσο εξελίσσεται η ιστορία και οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται, καταλαβαίνουμε πώς αυτή η περιπέτεια θα καταλήξει στην θεραπευτική «διάσωση» και των δύο από τον πόνο που τους κυριεύει. Πώς έχουν ανάγκη να σώσουν και να διασωθούν ο ένας από τον άλλον.

Αν και πολύ κοινότοπη, η ουσία του “Infinite Storm” είναι αυτή η συνεργασία, με την κατάβαση να γίνεται το μέσο του σκοπού. Οι ηθοποιοί το προσπαθούν, ειδικά η Γουότς αποδεικνύει σωματικές και συναισθηματικές αντοχές, όμως η τυχαία γνωριμία τους μένει μέχρι το τέλος κάπως έτσι, μία κοινή γνωριμία -λιγάκι αμήχανη.

Συνολικά, η ιστορία μοιάζει να έχει μείνει ανεκμετάλλευτη και το έργο ανολοκλήρωτο, συγκριτικά με αυτό που θα μπορούσε να έρθει τελικά στην οθόνη μας.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2022, 11:44
Ενημέρωση: 3 Σεπτεμβρίου 2022, 11:44
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Infinite storm
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos