Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Στιούαρτ Λονγκ είναι μποξέρ όμως μετά από τραυματισμό αποφασίζει να τα παρατήσει και να δοκιμάσει μία καριέρα στην υποκριτική. Μετακομίζει στην Καλιφόρνια για να κυνηγήσει το όνειρό του και εκεί γνωρίζει την Κάρμεν, μία Ισπανίδα που ασχολείται ενεργά με την θρησκευτική κοινότητα.

Ο Στιούαρτ μπαίνοντας όλο και περισσότερο μέσα στην εκκλησία λόγω της Κάρμεν, και μετά από μία διάγνωση με αυτοάνοσο νόσημα, θα έρθει κοντά στον Θεό και θα ακολουθήσει τον δρόμο του ιερέα.

Άποψη: Το “Father Stu” ξεκινάει ως μία ταινία που ταιριάζει άψογα στο προφίλ του Μαρκ Γουόλμπεργκ και καταλήγει ως μία ταινία που δύσκολα θα του ταίριαζε. Ωστόσο, η εκ διαμέτρου αντίθεση μεταξύ ενός πυγμάχου (ρόλος που τον έχει επαναλάβει στο “The Fighter”) και ενός ιερέα δεν είναι φαίνεται να τρομάζει τον 50χρονο ηθοποιό ο οποίος είναι πρόθυμος να δοκιμάσει ξανά την συνταγή ενός δράματος μετά από δύο ταινίες δράσης.

Όπως και στο “Good Joe Bell”, θα αναλάβει παραγωγή και πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα biopic μίας ιστορίας που συγκίνησε πολύ τους Αμερικανούς την δεκαετία που μας πέρασε. Ο Στιούαρτ Λονγκ ήταν στα χαμένα με την ζωή του και βρέθηκε πολύ χαμηλά μέχρι που οι συγκυρίες τον έφεραν στον λόγο του Θεού. Ο Γουόλμπεργκ είναι αρκετά “happy-go-lucky” στις αρχικές σκηνές, με μία παιδικότητα και μία έντονη προσωπικότητα την οποία άλλοτε διοχετεύει στον αδιάφορο πατέρα του και άλλοτε, με τρυφερή διάθεση, στην γλυκιά α-λα Σάλμα Χάγιεκ, Κάρμεν. Παρόλο το περιορισμένο υποκριτικό φάσμα του που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια, ο Γουόλμπεργκ εδώ μπορεί να μη φτάνει το “The Fighter” όμως, προς τιμήν του, δε φτάνει το “The Happening”.

Πιθανόν, η αφοσίωσή του να προέρχεται από το γεγονός ότι ήταν προσωπικό του πρότζεκτ, μιας και ο ίδιος έδειξε το αρχικό ενδιαφέρον για την ιστορία. Από την άλλη, το “Father Stu” αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα από άποψη σεναρίου και σκηνοθεσίας από τα οποία υπέρλαμπρα θα μπορούσε να λάμψει ο οποιοσδήποτε με μία όχι-κακή υποκριτική. Βέβαια, αυτό δεν θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε για τον συμπρωταγωνιστή Μελ Γκίμπσον, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του αδιάφορου και ευέξαπτου πατέρα και καταφέρνει να μας υπενθυμίσει πολλούς ανάλογους ρόλους του που δεν έχουμε ξεχάσει.

Παρά τις διασκεδαστικές σκήνές που μοιράζονται οι δυο τους σαν πατέρας και γιος στα μαχαίρια (σκηνικό που έχουμε δει και στο “Daddy’s Home”) η ταινία, ή μάλλον το σενάριο της Ρόζαλιντ Ρος, σαμποτάρει όποιον καλό ρυθμό βγαίνει αυθόρμητα από κάποιες σκηνές με άλλες, σεναριακά και σκηνοθετικά αδιάφορες. Σίγουρα, τα κινητικά προβλήματα του Στιούαρτ προς το τέλος σου τραβούν την προσοχή (κυρίως για να δεις τον Γουόλμπεργκ να τα διαχειρίζεται) όμως μετά από δύο ώρες ίσως είναι δύσκολο να αφοσιωθείς.

Ως πραγματική ιστορία, το “Father Stu” έχει να πει αρκετά πράγματα και για την παθογένεια της Εκκλησίας αλλά κυρίως είναι μία αληθινή ιστορία που δεν συναντάς συχνά. Η τεχνική, ωστόσο, ακολούθησε την πεπατημένη και παρουσίασε ένα νερόβραστο δράμα που στοχεύει την συγκίνηση όμως τελικά είναι για κλάματα.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Οκτ. 2022, 13:32
Ενημέρωση: 9 Οκτ. 2022, 13:32
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Father Stu
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Beautiful Game

The Beautiful Game

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στη Ρώμη θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αστέγων, οπότε ο χαρισματικός κόουτς...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos