Σύνοψη: Ο Τσαρλς πασχίζει να ολοκληρώσει το σενάριο που υποσχέθηκε όμως η έμπνευση του διαφεύγει.

Η απόγνωση του τον οδηγεί στην Μαντάμ Αρκάτι, ένα μέντιουμ που του υπόσχεται δημιουργικό οίστρο μετά από μία σεάνς.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μετά από λάθος της Αρκάτι επιστρέφει σαν φάντασμα η πρώτη γυναίκα του Τσαρλς η οποία έχει πεθάνει εδώ και καιρό.

Άποψη: Ένα ιδιόμορφο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε έναν συγγραφέα που παλεύει με writer’s block, την νυν πλούσια γυναίκα του και την πρώην νεκρή σύζυγό του κατά την δεκαετία του 1930 είναι το γενικό πλαίσιο μέσα από το οποίο το “Blithe Spirit” επιχειρεί να διασκεδάσει το κοινό και να τοποθετηθεί επάνω στην τέχνη και τα συνακόλουθά της όπως και στον έρωτα. Ακολουθώντας κατά γενικό κανόνα την παλιά εκδοχή του 1945 σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λιν, ο χαρακτήρας του Τσαρλς βρίσκεται ανάμεσα στο φανταστικό και στο πραγματικό ή πιο παραστατικά ανάμεσα στην φευγαλέα έμπνευση και στην απτή απραξία.

Με μία πρώτη εντύπωση και μία γενική αφέλεια, το μεταφυσικό πρόβλημα του Τσαρλς θα μπορούσε να είναι ένα ρομαντικό σενάριο του Γούντι Άλλεν με το οποίο οι φιλοσοφικές απόψεις του σκηνοθέτη θα επικάλυπταν το ακραίο περιβάλλον μέσα στο οποίο βρέθηκε εάν βέβαια υπήρχε και η ανάλογη χαριτωμένη φύση στην ταινία. Η σκηνοθεσία του Έντουαρντ Χολ θυμίζει λιγότερο την δουλειά του στο “Downtown Abbey” και περισσότερο την απλότητα που έδειξε στους “The Durrells”, χωρίς τελικά να υπάρχει διάθεση να επανεφεύρει το αρχικό υλικό και να του δώσει άλλη διάσταση.

Για τα σημερινά δεδομένα, η κωμωδία που επεκτείνεται μόνο μέχρι τις παράλογες απαιτήσεις της πλούσιας τάξης και τις χλιαρές σπόντες αναφορικά με το σεξ είναι κρίμα να βρίσκει τον δρόμο της στην μεγάλη οθόνη όταν δεν γίνεται με αναπάντεχο τρόπο για να προκαλέσει γέλιο.

Αντ’ αυτού μαίνεται μάχη ανάμεσα στην Άιλα Φίσερ και την Λέσλι Μαν για το ποια θα επικρατήσει στην καρδιά του μαλθακού Τσαρλς τον οποίο ερμηνεύει με περισσό πάθος και υποδειγματική Βρετανική στάση ο Νταν Στίβενς. Η προσπάθεια που κάνουν οι τρεις τους ως ομάδα είναι αξιέπαινη, αν και λίγο υπερβάλλουσα, αλλά σίγουρα δεν ξεπερνάει την ωραία εμφάνιση της Τζούντι Ντέντς  σαν πνευματικός καθοδηγητής.

Οι ηθοποιοί προσπαθούν, το σενάριο καταρρέει και τα κοστούμια μαζί με τα σκηνικά θα είναι τα μόνα στοιχεία για τα οποία to “Blithe Spirit” μπορεί να είναι υπερήφανο. Κατά τα άλλα είναι τουλάχιστον περίεργο πώς αυτή η ‘κωμωδία για όλη την οικογένεια’ κατάφερε να είναι μέσα στην δεκάδα των ταινιών που ενοικιάστηκαν περισσότερο στην Apple TV.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2021, 14:54
Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2021, 11:52
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Blithe Spirit
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The untamed

The untamed

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Η Alejandra βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν προβληματικό γάμο με τον Ángel, ενώ είναι...
2 ώρες
Fear Street Part III: 1966

Fear Street Part III: 1966

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένα χωριο εν έτη 1666 βασανίζεται ξαφνικά απο μαγεία και μαθαίνουμε πως ξεκίνησε η...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
13051
Tanweer
12310
Feelgood
9922
Feelgood
5893
Rosebud.21
5578