Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Πατέρας προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με τις κόρες, ταυτόχρονα αποτρέποντας να γίνουν μεζές πεινασμένου λιονταριού στην Αφρικανική Σαβάνα. 

Γνώμη: Το 1996 που τα πράγματα ήταν αρκετά πιο αθώα (λέμε τώρα ) και το internet έμοιαζε με ταξίδι στο Κρόνο είχε βγεί ένα γυαλισμένο blockbuster με καρδιά b-movie. O Val kilmer σε Tom Cruise mode εκείνη την εποχή είχε σκοπό να ενώσει κόσμους με τις ράγες των τρένων δεν λογάριαζε όμως λιοντάρια που στα μάτια των κατοίκων θύμιζαν σκοτεινά πνεύματα που ήρθαν να μαζέψουν ψυχές. Ο σκληρός Michael Douglas σε ρόλο σοφού κυνηγού θα βοηθούσε τη κατάσταση . Όλα αυτά στο ' The Ghost and the Darkness' ένα υπέροχο φίλμ.

Κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει με το 'Beast', με ενορχηστρωτή τον Ισλανδό Baltazar Koemakur, μέτρ των άνισων ταινιών (Contraband, Two guns, Everest). Σαν να του λείπει το συναίσθημα απ' όλη τη φιλμογραφία του, πράγμα πολύ βασικό ώστε να κρατηθείς σ ένα θέμα έστω και αν αυτό μπάζει από παντού .

Η σκηνοθεσία του είναι σφιχτή με δεμένα και γεμάτα πλάνα που βοηθούνται από το αχανές τοπίο. Ο Idris Belba που σίγουρα δε βαριέται να παίζει οπουδήποτε, διεκπεραιώνει τον ήρωα πατέρα πανεύκολα ενώ ο χαρισματικός Sharlto Copley αποτελεί ένα σημαντικό χαρτί που καίγεται νωρίς . Υπάρχει αγωνία που χτίζεται μεθοδικά και 2 με 3 σκηνές αντάξιες ενός θρίλερ με τα θεριά της φύσης.

Όλα αυτά καταρρέουν όμως καθώς δύσκολα αντέχεται το Cgi λιοντάρι απόρροιας χαμηλού budget ίσως και απόφασης να μην ταλαιπωρηθούν πραγματικά ζωάκια. Να μη μιλήσουμε για το τραγικό γράψιμο των θυγατέρων του Elba που παίρνουν  αποφάσεις τη μία χειρότερη από τις άλλες, ενώ κλαίγονται χειρότερα από τουρκικό σήριαλ την ώρα που δεν πρέπει να βγάλουν κιχ για να μη γίνουν κομματάκια.

Οι προσδοκίες σίγουρα ήταν πολύ περισσότερες, μιας και η πάλη με διάφορα αγγελούδια της φύσης, κροκόδειλους, καρχαρίες, αρκούδες, γεννά υπερτίμια ταινιάκια επιβίωσης. Εδώ όμως η αδιαφορία σου χτυπάει τη πόρτα έστω και αν ορθώς μετά από μιάμιση ώρα πέφτει η αυλαία.

Σαν τελευταίο αφήνουμε την  πλήρη απουσία αίματος, λες και η Disney παρήγγειλε τα γνωστά νεροβραστα οικογενειακά.

Όπως καταλαβαίνετε, οι προθέσεις να θες να δαγκώσεις είναι αγνές, πώς όμως να το κάνεις χωρίς να έχεις δόντια;

Στη αρχή του κειμένου  έχουμε έτοιμη τη λύση σε περίπτωση που στη πρώτη μισή ώρα βαρεθεί κάποιος  και γουστάρει εξωτική περιπέτεια που δε 'μασάει'.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Ιαν. 2023, 17:13
Ενημέρωση: 29 Ιαν. 2023, 17:13
Τίτλος:
Beast
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos