Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Οικογένειες και κουλτούρες συγκρούονται όταν δύο διαφορετικοί millennial ερωτεύονται και αντιμετωπίζουν την απόλυτη δοκιμασία: τη γνωριμία με τους γονείς.

Άποψη: Άλλη μια rom-com με καλές προθέσεις αλλά με υπερβολή στην εκτέλεση, για τη δημοφιλή πλατφόρμα Netflix. O Jonah Hills πρωταγωνιστεί, είναι συμπαραγωγός και συν-συγγραφέας στο “You People” μαζί με τον δημιουργό του “Black-ish”, Kenya Barris.

To story ακούγεται πολύ οικείο, σαν κάτι που έχουμε δει και ξαναδεί πολλές φορές στις ρομαντικές κομεντί:

Ο Ezra (Hill) και η Amira (Lauren London) γνωρίζονται όταν ο εκείνος μπαίνει στο αυτοκίνητό της, μπερδεύοντάς την με την Uber οδηγό του. Η Amira που πηγαίνει σε μια συνέντευξη για δουλειά τον κατηγορεί για ρατσισμό, όμως, μετά από έναν σύντομο καβγά, ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά από όσα φαντάζονταν. Οι δυο τους μοιράζονται το πάθος για τα αθλητικά παπούτσια και τη χιπ-χοπ και -φυσικά- ερωτεύονται. Επιτέλους, καθένας τους στο πρόσωπο του άλλου νιώθει ότι έχει βρει έναν άνθρωπο που τον καταλαβαίνει. Ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που οι γονείς τους μπαίνουν στο πλάνο.

Οι γονείς του Ezra, ο Arnold (David Duchovny) και η Shelley (Julia Louis-Dreyfus) είναι ένα ζευγάρι Εβραίων που παρεμβαίνουν στα πάντα με τον τρόπο τους. Οι γονείς της Amira, ο Akbar (Eddie Murphy ) και η Fatima (Nia Long) είναι μαύροι μουσουλμάνοι που διακατέχονται από ιδιαίτερη ένταση, ιδιαίτερα προς τους λευκούς. Η συνάντησή τους με τις πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές να μοιάζουν αγεφύρωτες και τα ευτράπελα να κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο άβολη θυμίζει πολύ το “Θέε μου, τι σου κάναμε;” και το “Meet the parents”. Οι σπόντες δίνουν και παίρνουν, όμως, δυστυχώς πέρα από κάποιες cringe αναφορές στο Ολοκαύτωμα, τα εμβόλια, το Black Lives Matter, το βάθος λείπει και από τους χαρακτήρες και από το εγχείρημα γενικότερα.

Οι γρήγορες ατάκες με σχόλια για όλα τα θέματα κουλτούρας ταυτόχρονα θυμίζουν περισσότερο σκρολάρισμα στο twitter παρά πραγματικό σενάριο.

Το cast με γνωστά και αγαπημένα ονόματα δεν καταφέρνει να σώσει την κατάσταση. Η Louis-Dreyfus φαίνεται εγκλωβισμένη σε έναν ρόλο που “κλέβει” το σπινθηροβόλο attitude της, ο Duchovny κάνει μια decent προσπάθεια και αν μη τι άλλο είναι ο μόνος που τρώει έστω μια μπουκιά κατά τη διάρκεια μιας σκηνής δείπνου, ενώ ο Murphy προσθέτει μια δόση οξύτητας σε μια ταινία που προσπαθεί πραγματικά πολύ για να βγάλει γέλιο.

Το ζευγάρι είναι συμπαθητικό και πολύ θέλουμε όλοι να τους δούμε να καταλήγουν μαζί και ευτυχισμένοι, αποφεύγοντας τη μεγάλη αυτή πολιτιστική σύγκρουση.

Είναι απόλυτα εμφανές ότι το “Υou People”προσπαθεί να λειτουργήσει ως ένα τολμηρό κοινωνικό σχόλιο, γίνεται, όμως, στην πορεία μια ρομαντική ιστορία χωρίς πραγματικό παλμό ή αυθεντική συγκίνηση. Κάτι που, δυστυχώς, πολύ μας έχει λείψει τελευταία από το είδος της rom-com, που ενώ υπάρχει σε ποσότητα στις διαθέσιμες πλατφόρμες, υστερεί όλο και περισσότερο σε ουσία και ποιότητα.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Απριλίου 2023, 19:43
Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2023, 19:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
You people
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos