The trip

Eπιτέλους ένα απολαυστικό ταινιάκι στο Netflix! Από τον δημιουργό των γαμάτων Dead Snow: 

The trip - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Για να λήξει τον γάμο του, ένα αντρόγυνο αποφασίζει να σκοτώσει ο ένας τον άλλο σε ένα απομακρυσμένο εξοχικό, αλλά σύντομα έρχεται αντιμέτωπο με μια μεγαλύτερη απειλή.

Άποψη: Η νορβηγικής παραγωγής ταινία του Netflix The Trip που κινείται μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας δράσης αποτελεί μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη.

Σε αυτήν, το ταξίδι του Lars και της Lisa στην εξοχή θα μετατραπεί γρήγορα σε λουτρό αίματος με τους ίδιους να βρίσκονται πότε στη θέση του θύτη και πότε του θύματος. Ο προβληματικός γάμος και η προσπάθεια αλληλοεξόντωσης του ζευγαριού μας φέρνει στο μυαλό χωρίς αμφιβολία το Mr & Mrs Smith αλλά η νορβηγική ταινία καταφέρνει να διαφοροποιηθεί με γερές δόσεις μαύρου χιούμορ να ντύνουν τις σε στιγμές υπερβολικά σκληρές σκηνές βίας.

Ο Wirkola δραματοποιεί και διακωμωδεί με την ίδια επιτυχία το αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η σχέση του άλλοτε ερωτευμένου αντρόγυνου λόγω οικονομικών προβλημάτων. O Νορβηγός σκηνοθέτης (των απολαυστικών Dead Snow) λοιπόν καταφέρνει να παντρέψει με άνεση την κωμωδία με το θρίλερ διατηρώντας μία θαυμαστή ισορροπία ανάμεσα στα είδη καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ξέρει πότε και πόσο πρέπει να μας κάνει να γελάσουμε, να τρομάξουμε, να αγωνιούμε. Το The trip μας εκπλήσσει διαρκώς και δε μας αφήνει στιγμή να βαρεθούμε ή να ησυχάσουμε γιατί μέσα από ένα πολύ έξυπνο σενάριο η ταινία εμπλουτίζεται με απολαυστικές ανατροπές και την συνεχή προσθήκη νέων προσώπων στην ιστορία, ενώ μέσα από αναδρομές μας δίνονται όλες οι απαντήσεις για το πώς όλοι αυτοί οι χαρακτήρες κατέληξαν στο ίδιο μέρος.

 Αυτό όμως που πραγματικά απογειώνει την ταινία είναι οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού διδύμου. Η Noomi Rapace (με την οποία ο Βίρκολα συνεργάζεται για 2η φορά μετά το προ τετραετίας "What happened to Monday?") στο ρόλο της Lisa, μίας αποτυχημένης  ηθοποιού που αποπνέει αέρα wannabe ντίβας και ο Aksel Hennie στο ρόλο του Lars, ενός δυσαρεστημένου με τη δουλειά του τηλεοπτικού σκηνοθέτη, του οποίου η καριέρα δεν εξελίχθηκε όπως ονειρευόταν, αποδίδουν με απόλυτη πειστικότητα τη σχέση αμοιβαίου μίσους που χαρακτηρίζει το γάμο τους.

Ο σκηνοθέτης Tommy Wirkola που συνυπογράφει επίσης το σενάριο με τον Nick Ball και τον John Niven μας προσφέρει μία διαβολικά διασκεδαστική μαύρη κωμωδία με μπόλικες αιματοβαμμένες σκηνές που μας θυμίζει κάτι από το σινεμά του Quentin Tarantino.            

Ανατασία Σταθά           

Πρώτη δημοσίευση: 24 Οκτ. 2021, 14:48
Ενημέρωση: 24 Οκτ. 2021, 14:48
Τίτλος:
The trip
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Atlas

Atlas

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Σε ένα πλανήτη μακρυνό η Άτλας είναι η μοναδική επιζών και μαζί με...
9 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos