Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Ένα μικρό παιδί εξακολουθεί να πιστεύει σε υπερήρωες και υπέρκακούς την ώρα που ο low profile γείτονάς του εκτοξεύει τα τζανκια της γειτονιάς δικαιώνοντας την άποψη του πιτσιρικά.

Γνώμη: Απ την άλλη μεριά ο σκηνοθέτης Julius Avery δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του 2018.

Γιατί τότε το 'Overlord' είχε ξεφυτρώσει απρόσμενα βάζοντας υποψηφιότητα σαν ένα από τα καλύτερα b movie της χρονιάς. Τα πειράματα των Ναζι σε συνδυασμό με φαντάρους σε αποστολή αυτοκτονίας οδήγησαν στο σημερινό και βαρετό 'Σαμαρειτη'.

Το όνομα του Stallone σαν βασικό χαρτί δε μπορεί να σώσει τούτη την αδιάφορη προσπάθεια. Πολλοί λοιδορούν τον Sly, αλλά ο τύπος παίζει πάντα με όρεξη, με φυσική κατάσταση και κορμί που τρομάζει, όταν εμείς απείρως πιο νέοι δε φτάνουμε ούτε στο περίπτερο της γειτονιάς μετά από ξενύχτι.

Όλα τα καλά όμως τελειώνουν στη παρουσία του πρωταγωνιστή, μιας και οι 2οι ρόλοι από τον μικρό θαυμαστή του Samaritan μέχρι το villain της ιστορίας μοιάζουν να παίζουν σε άλλο έργο. Ο μικρούλης Sam ενώ μένει σε μια κακόφημη γειτονιά με άπειρο bullying είναι μονίμως με ένα άθλιο μειδίαμα στα χείλη ενώ πολύ φυσικά ενσωματώνεται με συμμορία γκάνγκστερ, λες και είναι ο De Niro. Δε πείθει σε κανένα σημείο ότι πρόκειται για φοβισμένο παλικαρακι ενώ και η χημεια του με τον Stallone πάσχει .

Καλά για τον κακό της υπόθεσης που βλέπει τον Tom Hardy ακόμα και στον ύπνο του να ενσαρκώνει τον Bane στο Dark Night Rises και να προσπαθεί να τον κοπιάρει με τραγικά αποτελέσματα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι άλλο.

Όλα αυτά πασπαλισμενα με ένα σωρό σεναριακές ευκολίες, μικρές δόσεις δράσης που μυρίζουν τηλεοπτικιλα - ανύπαρκτο budget φωνάζει από μακριά και έχουμε μια ακόμη άστοχη κίνηση στο κατάλογο της Amazon.

Αν υπήρχε μια μελαγχολία στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμο με πολύ καλύτερες επιλογές στο cast ίσως μιλούσαμε για έναν νέο 'Αφθαρτο'.

Προτιμήθηκε η light εκδοχή με τον ήρωα μας να τρώει κουβάδες με παγωτά ενώ ο φόβος και τρόμος της πόλης μαζί με την αταλαντη wannabe Tokyo δε τρομάζουν ούτε τις γάτες τις γειτονιάς.

Κακό straight το dvd from 2000s σε καλωσορίζουμε ξανά 

Πρώτη δημοσίευση: 12 Οκτ. 2022, 15:23
Ενημέρωση: 12 Οκτ. 2022, 15:23
Τίτλος:
Samaritan
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos