Θα το βρείτε: Cosmote TV

Η Σάρα Πόλσον ενσαρκώνει μια μητέρα, την Ντάιαν, που μεγαλώνει την καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι κόρη της, Κλόε, σε πλήρη απομόνωση, ελέγχοντας την κάθε κίνησή της από τη στιγμή της γέννησής της. Τώρα, όμως, φτάνοντας η στιγμή που η (έφηβη πλέον)  Κλόε ετοιμάζεται να φύγει για το Κολλέγιο, θα αρχίσει να ανακαλύπτει το σκοτεινό μυστικό της μητέρας της, η οποία θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει κρυφό. 

Σύντομα καταλαβαίνεις ότι δεν πάει καλά στην ταινία και ότι τίποτα δεν είναι «νορμάλ» στην μητρική συμπεριφορά.

Η Κλόε δεν έχει πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο, ούτε σε ίντερνε, αν εξαιρεθεί ένα desktop που δεν της επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει, ενώ και σε οποιαδήποτε μετακίνησή της εκτός σπιτιού, η μητέρα της είναι από κοντά. Την ίδια στιγμή που οι απαντήσεις από τις αιτήσεις για να σπουδάσει σε κάποιο κολλέγιο καθυστερούν αφύσικα.

Τον Ανές Τσαγκάντι (σεναριογράφος και σκηνοθέτης του ευρηματικού «Searching») δείχνει να μην τον ενδιαφέρει αυτή καθαυτή η αποκάλυψη του μυστικού που κρύβει η μητέρα της ιστορίας και μάλιστα μας οδηγεί σε αυτή (κάπου στην μέση του φιλμ) με σωστή οικονομία του κινηματογραφικού χωροχρόνου και μετρημένες δόσεις υπαινικτικού ατμοσφαιρικού σασπένς.

Τα προβλήματα, τα κλισέ και οι υπερβολές ξεκινούν από εκεί και έπειτα, καθώς χειρίζεται ότι θα συμβεί (και θα δείτε, δεν χρειάζεται να σας τα σποϊλάρουμε) αρκετά ανέμπνευστα, χωρίς να καταφέρνει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που μοίρασε στην αρχή.

Μάλιστα, ο δρόμος προς την κορύφωση της αγωνίας αποδεικνύεται αξεπέραστα ολισθηρός, καθώς δεν καταφέρνει να κρατήσει την ισορροπία και κάποιες στιγμές μέχρι που εκτίθεται από την over the top ερμηνεία της Σάρα Πόλσον στον μάλλον κακογραμμένο ρόλο της που εκτρέπει το νοσηρό και όσο πρέπει κλειστοφοβικό ψυχολογικό θρίλερ που παρακολουθούμε προς την camp υπερβολή, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την safe ως τότε προσέγγιση προς το δράμα.

Σε συνδυασμό με ένα τέλος που μάλλον ψυχαγωγεί παρά λυτρώνει, το συνολικό αποτέλεσμα αποτελεί μια οκ επιλογή για τους φανς των μινιμαλιστικών ψυχολογικών θρίλερ, χωρίς να σε ενθουσιάσει, αλλά ούτε και να σιχτιρίσεις για τον χαμένο χρόνο σου.

Θα μπορούσε πάντως να προκύψει κάτι σαφώς καλύτερο.

Πάντως, στο Hulu που στρίμαρε για πρώτη φορά πριν περίπου 10 ημέρες, έσπασε κάθε ρεκόρ θεαματικότητας από καταβολής της πλατφόρμας (το 2007 ξεκίνησε να λειτουργεί) συγκριτικά με το πρώτο τριήμερο online προβολής της.

H ταινία στριμάρει σε πανελλήνια πρεμιέρα από την Cosmote TV.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Δεκ. 2020, 19:23
Ενημέρωση: 3 Δεκ. 2020, 19:24
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Run
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos