Rebel Moon: Part I - A Child of Fire

Rebel Moon: Part I - A Child of Fire - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Σ 'ενα μακρινό γαλαξία, ένας τύραννος δε χορταίνει να καταστρέφει λαούς και να ξεζουμίζει κάθε φυσικό τους πόρο. Ο ψυχάκιας αρχιστράτηγος του θα οδηγήσει μια γυναίκα που έχει πάρει μια γεύση απο τη τυραννία να δημιουργήσει μια ομάδα επαναστατών που θα βάλει τέλος στην ασυδοσία.

Γνώμη: Ο Ζακ Σνάιντερ έρχεται υπερκαβλ...νος -όπως σε κάθε ταινία του άλλωστε- να φτιάξει ένα πιο brutal Star Wars με όρεξη να τραβήξει σε sequel, origin stories, τηλεοπτικές σειρές, με αποτέλεσμα πολλά δολλάρια να πέφτουν σαν φρουτάκια στα μάτια των CEO του Netflix. Του έδωσανε ένα μυθικό budget, του είπαν κάνε ότι καταλαβαίνεις αλλα θα σου βάλουμε και εμείς ένα όρο. Προσπάθησε να βγάλεις το εργάκι σε διαφορετικές εκδοχές όχι φυσικά προς τέρψιν των θεατών, αλλά για χάρη των views, της επισκεψιμότητας και των συνδρομών.

Ξεκάθαρο Σινεμ.......εμμμ όχι.

Για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή, είναι ακατανόητο πως μια τέτοια ταινία επικών διαστάσεων δεν παίζεται στις αίθουσες, με την απάντηση να δίνεται στις πιο πάνω γραμμές. 'Αρα, ξεκινάς με κίτρινη κάρτα καθώς δυστυχώς κάποιοι θα στριμωχτούν σε οθόνες pc (ακόμα χειρότερα, κινητών) χάνοντας όλη την απόλαυση που μπορεί να σου δώσει ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης.

Γιατί, ναι, μπορεί να τρώει κράξιμο για πολλά, το μόνο σίγουρο όμως είναι οτι ξέρει να φτιάχνει μυθικές εικόνες. Με green screen, χαρακτήρες larger than life, ξεπατίκωμα άπειρων κλισέ, τίποτα απ' όλα αυτά δε μας νοιάζει καθώς χαζεύεις πληθώρα σκηνικών σε όλη τη φιλμογραφία του πόσο μάλλον εδώ που το έδαφος είναι γόνιμο.

Αν σώζεται (και) το Rebel moon είναι εξαιτίας αυτού.

Κάπου βαθιά υπάρχει και μια καλή ταινία, όχι πάντως εδώ.

Όσο πλησίαζε ο καιρός του ανοίγματος του φίλμ, άρχισαν να ζώνουν φιδάκια ακόμα και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του (όπως εμένα). Η ένθερμή υποστήριξη του R-ated για πιο βίαιο -ενήλικο θέαμα, μαζεύτηκε σε ένα ανάλατο PG -13 που δεν δικαιολογεί αυτά που θέλει να υποστηρίξει η θεματική του έργου, ενώ το πολυαναμενόμενο 4ωρο cut τόσο του part 1 όσο και του part 2 μετατράπηκαν σε ένα ανάλατο 133 λεπτά. Αν κάποιος κόσμος έχει πάθει κόπωση απο τα τρίωρα υπερθεάματα έχει μια λογική, όχι όμως σε ένα γκράντε αφήγημα μιάς επικής διαστημικής ιστορίας που βάζει στο μίξερ 7 Σαμουράι, Lord of the rings, Dune.

O συμπαθέστατος σκηνοθέτης με φήμη να τα πηγαίνει περίφημα με το cast γενικώς και όλο το συνεργείο του (σε αντίθεση με τη τοξικότητα που κυριαρχεί σε πολλά πλατό) μας υποσχέθηκε οτι σύντομα θα δούμε και αυτό το cut μετά το Part 2 βεβαίως. Ποιός όμως έχει όρεξη να δώσει συγχωροχάρτι για τις 2 demo ταινίες που μας έπρηξαν τόσο καιρό;

Ακόμα και κόσμος που δε ρουφάει μανιωδώς ταινίες (κακώς) θα καταλάβει οτι λείπουν, όχι απλά σκηνές, αλλά ολόκληρα κεφάλαια.

Μόνο στη συγκέντρωση της ομάδας που θα διαλύσει τους κακούς, περισσότερος χρόνος δόθηκε στον Γιώργο Kωνσταντίνου να μαζέψει τα αλάνια για τη ληστεία στους The Kopanoi με πιο εμπλουτισμένο το arc τους παρά εδώ. Τι ατσαλοσύνη είναι αυτή, έχοντας τους τιμιότατους Charlie Hunnam, Djimoun Hounsou να περιφέρονται σαν κομπαρσίσκοι σε όλη τη διάρκεια;

Προφανώς ο Ζακ έχει καψουρευτεί τη Sofia Boutella σαν σκληρή καριόλισσα - ηγέτιδα του team, γεμίζοντας κάθε πλάνο με αυτή, όμως ενώ ήθελα πολύ να είναι καταπληκτική δυστυχώς μοιάζει ξύλινη μή χωρώντας στα παπούτσια του ρόλου με τίποτα.

Έχεις φτιάξει 300, Watchmen , Superman vs Batman (η directors cut edition, ε) ακόμα και Sucker punch που λατρεύω (μπορεί να είμαι και ο μόνος) γιατί την πατάς έτσι εδώ;

Δημιούργησες κορυφαία ταινία (έστω και remake) με ζόμπια, το Dawn of the dead και σε πείθουν να βάλεις άθλιο χιούμορ στο προπέρσινο Army of the dead χαλώντας το mood.

Eδώ έχουν τεμαχίσει τη κανονική ταινία για να τη δούμε ολόκληρη ίσως το 2026.

Ούτε τα άπειρα slow mo πειράζουν, ούτε οι υπερβολές και ο βομβαρδισμός κλισέ. Οι εκπτώσεις στο όραμα ενοχλούν.

Δείτε το έστω για τον ρομποτικό ιππότη με τη φωνή του τρομερού Αntony Hopkins που παίζει και το δικό του ρόλο να τον έφαγε η γάτα καθώς διαρκεί σκάρτο 5λεπτο.

Τεράστια χαμένη προσπάθεια, σίγουρα η ολοκληρωμένη ταινία θα είναι κλάσεις ανώτερη.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Ιαν. 2024, 17:50
Ενημέρωση: 21 Ιαν. 2024, 01:07
Τίτλος:
Rebel Moon: Part I - A Child of Fire
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
133
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos