Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η 33χρονη Ανν συναντά την αδελφή της, Τζένι, μετά από καιρό και με αφορμή την εξαφάνιση της μητέρας τους.

Ανακαλύπτοντας τα χρέη που έχει από τον τζόγο οι δύο αδερφές ψάχνουν να βρουν τρόπο να μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό και το μόνο που φαίνεται ότι θα τις σώσει είναι η εμμονή της Ανν με ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων που έβλεπε από μικρή.

Άποψη: Είναι αμφίβολο κατά πόσο περιμέναμε η πρώτη συνεργασία της Σάντρα Ο και της Ακουαφίνα να είναι μία κωμωδία γύρω από δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αδερφές, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την δεχθούμε.

Στο “Quiz Lady” οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τζένι και την Ανν αντίστοιχα, και αποδεικνύουν ότι δύο αδελφές είναι ασταμάτητες και πως βασικά, το αίμα νερό δεν γίνεται.

Η Ακουαφίνα έχει μία ωραία παρουσία στην ταινία, εύστοχη στην ανιαρή ζωή που έχουν φορτώσει στον χαρακτήρα που υποδύεται, όμως αυτή που δίνει την ζωντάνια σε όλες τις σκηνές είναι η -μέχρι πρότινος δραματική- Σάντρα Ο, η οποία σα να βρίσκει το alter ego της στον χαρακτήρα που έγραψε η Τζεν Ντ’Άντζελο και εξερευνά τα νέα της μονοπάτια με τρομερή επιτυχία. Οι ατάκες και η κινησιολογία της συμπληρώνουν με ακρίβεια την αποστειρωμένη συμπεριφορά της αδερφής της ενώ παράλληλα την ωθεί στο να βγει από το καβούκι της.

Σε δύο μικρούς αλλά ευχάριστους ρόλους βλέπουμε και τον Γουίλ Φέρελ, που επιστρατεύει την αμήχανη παρουσία του, αλλά και τον Τζέισον Σβάρτσμαν ως το αντίπαλο δέος της Ανν στο τηλεπαιχνίδι, εκεί όπου θα γίνει η πραγματική συμφιλίωση των δύο αδερφών. Σε αυτήν την φάση, η ταινία έχει φτάσει στο απόλυτο peak της και φτάνει στο επίπεδο κωμωδίας που θα θέλαμε να βλέπουμε καθόλη την διάρκειά της, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν λειτούργησαν όλα ιδανικά στο “Quiz Lady”.

Η Τζέσικα Γου με μακρά πορεία στην τηλεοπτική σκηνοθεσία προσπάθησε να τυλίξει όλη την ιστορία γύρω από τις πρωταγωνίστριές της όμως δεν τα κατάφερε απόλυτα. Κάποιες αδυναμίες στο σενάριο δεν το επέτρεψαν και κάποιες σκηνές δύσκολα θα λειτουργούσαν ανεξάρτητα από την σκηνοθεσία.

Σίγουρα το “Quiz Lady” μας κράτησε μέχρι το τέλος όμως δεν μας διασκέδασε το σταθερά έως εκεί. Όσο και αν το πρωταγωνιστικό δίδυμο είχε την δυνατότητα να πάρει όλη την ταινία πάνω του, όταν δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου στο τέλος είναι φυσικό όλο το υπόλοιπο να σου φανεί αδύναμο.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Νοε. 2023, 18:41
Ενημέρωση: 25 Νοε. 2023, 18:41
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Quiz Lady
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos