Η νέα κωμωδία του Peter Segal (“Get Smart”), στα βήματα του The Pacifier και του Leon: The professional, διηγείται τις περιπέτειες ενός σωματώδους, λίγο άγαρμπου πράκτορα της CIA (David Bautista από το Guardians of the Galaxy) και μίας πνευματώδους, πανέξυπνης 8χρονης, (Chloe Coleman γνωστή από το  Big Little Lies), η οποία ανακαλύπτει ότι το σπίτι της βρίσκεται υπό παρακολούθηση και αποφασίζει να τον εκβιάσει προκειμένου να κρατήσει κρυφό το μυστικό του.

Το My spy, έχει αναπόφευκτα όλα τα κλισέ του είδους, όλες τις υπερβολές, την αμερικανική φιέστα πυροβολισμών, εκρήξεων και επικίνδυνης οδήγησης, τους εύκολους διδακτισμούς και κάποια αμφιλεγόμενα πατριωτικά ηθικά διδάγματα. Παράλληλα η κεντρική του ιδέα βασίζεται στη σεναριακή ευκολία του βίαιου εντυπωσιακού άνδρα που καλείται να δείξει την ευαισθησία του, με αποτέλεσμα μερικές αναμενόμενες και ανέμπνευστες κωμικές στιγμές.

Παρόλα αυτά, η ταινία αποδεικνύεται καλύτερη – ή τουλάχιστον όχι τόσο κακή – όσο θα περίμενε κανείς, και αναμφίβολα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από θεατές μικρότερης ηλικίας.

Διότι οι δημιουργοί έξυπνα επέλεξαν να μην επικεντρωθούν στην δράση, η οποία βασίζεται άλλωστε σε μία εντελώς προσχηματική κατασκοπική ιστορία, αλλά στις σχέσεις των πρωταγωνιστών τους.

Κυρίως όμως, καταφέρνει η ταινία πάντα, την πιο κατάλληλη στιγμή, να καταφεύγει στο χιούμορ, απομυθοποιώντας έτσι τις υπερβολές και τα αδύναμα σημεία της.

Έτσι πετυχαίνει τελικά σε μία απολύτως προβλέψιμη ιστορία, να αιφνιδιάζει το θεατή με την αυτοσαρκαστική διάθεση της, λες και οι ήρωες γνωρίζουν σε τι είδους ταινία παίζουν εξ αρχής και είναι έτοιμοι να σπάσουν πλάκα μαζί της.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Aug 2020, 16:23
Ενημέρωση: 21 Μαΐου 2022, 11:30
Τίτλος:
My spy
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos