Luther: The Fallen Sun

Luther: The Fallen Sun - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: O πολλά βαρύς ντεντέκτιβ Luther δραπετεύει απο τη φυλακή για να τα βάλει με ένα νέο ψυχάκι που θέλει να του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Γνώμη: Η τηλεοπτική σειρά Luther χωρίς να έχει κάνει εξωπραγματικές κινήσεις τοποθέτησε σαν περσόνα τον χαρακτήρα του τίλου έναν Idris Elba μονίμως χαλασμένο να γρυλίζει προς δικαίους και αδίκους, να λύνει γρίφους σαν ένας άλλος Σέρλοκ Χόλμς όταν ολόκληρη αγγλική αστυνομία δε μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια της, ενώ πολύ εύκολα δημιουργούσε εχθρούς. Όμως όλο αυτό το κόνσεπτ γνώρισε μεγάλη επιτυχία εξαιτίας του χαρισματικού πρωταγωνιστή που τα πάθη που τον κατέστρεφαν μοιάζαν τόσο γήινα, ενώ ο ρυθμός στα όχι πολλά επεισόδια του κάθε κύλου ήταν αυτός που έπρεπε χωρίς να ξεχειλώνει το μυστήριο.

Εδώ έρχεται το Νetflix, τον τσιμπάει, δίνει στον σκηνοθέτη λίγο περισσότερο μπάτζετ απ ότι στη σειρά, τον περιβάλλει και με έναν χαμαιλέοντα villain περιμένοντας την απόσβεση σε μορφή ταινίας.

Ο σκηνοθέτης Jamie Payne έχει μια καριέρα σε τηλεοπτικές σειρές αλλά τώρα που μεγάλωσε το πράγμα δείχνει να μην έχει προσωπική ταυτότητα. Τα σκηνικά έχουν ξεπατικωθεί απο ένα πότ πουρί του Luther χωρίς έμπνευση, όμως το κυριότερο ατόπημα είναι το σενάριο που δεν προσφέρει κάτι φρέσκο.

Ο αγαπητός Αndy Serkis σαν μια παρανοική διάνοια με έφεση στους βασανισμούς και άσβεστο μίσος προς τον Luther ξεκινάει με Όσκαρ (που είναι και της εποχής) άθλιας κόμμωσης καταλήγοντας σε κίνητρα που προσωπικά μέχρι το τέλος της ταινίας δεν πολυκατάβα. Προφανώς υπάρχουν εκεί έξω πληθώρα ταινιών με χάρτινους κακούς που λειτουργούν σαν νέμεσις, αλλά στη προκειμένη περίπτωση χρειαζόταν η προσωπική ταύτιση ωστε να δικαιολογήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια.

Μένει ο Elba που όπως έχουμε ξαναπεί, σε μια ξαπλώστρα αν τον βάλεις να μονολογεί θα το κάνει καλά.

Σαν να το παράκανε λίγο όμως εδώ, προσπαθώντας να μοιράσει τις κόπιες του Luther με ένα σημείωμα που θα γράφει 'Καλά είστε τρελοί; Έχετε τον επόμενο James Bond μπροστά σας και τον ψάχνετε ακόμα;'

Μεταφέρεται σε περιοχές λές και είναι πίστες, επιβιώνει απο το οτιδήποτε είτε πολικό ψύχος, είτε γατάκια εγκληματίες, ενώ η εναρκτήρια σεκάνς εμφάνιση του στη φυλακή με πλήθος γεμάτο ιδρωτίλα να ωρύεται και ο ίδιος να μη κουνάει βλέφαρο θύμισε εποχές απο παλιό ορθόδοξο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ.

Όλα αυτά δεν δικαιολογούν το προσγειωμένο τηλεοπτικό παρελθόν του που παρόλες τις απιθανότητες ήταν γεμάτο εκπλήξεις και σοβαρές ερμηνείες.

Εδώ προέκυψε μια μίξη Daniel Craig ανευ κοιλιακών και Batman δίχως τη κάπα.

Δεν χάνεις το χρόνο σου, αλλα οι υποστηρικτές θα απογοητευτούν ξεκάθαρα.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Μαρτίου 2023, 16:52
Ενημέρωση: 21 Μαρτίου 2023, 16:52
Τίτλος:
Luther: The Fallen Sun
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
129
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos