Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Μία κοινωνία που ωθεί τα μέλη της σε εγκληματικές ενέργειες και δεν ενδιαφέρεται για το τι θα τους συμβεί, τείνει να γίνει κανονικότητα στις σύγχρονες κοινωνίες. Σε αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον της η Nia DaCosta με το ντεμπούτο της Little Woods, μια χιλιοειπωμένη κοινωνικής φύσεως ιστορία αφενός, που όμως ανανεώνεται μέσα από τη ματιά της νεαρής σκηνοθέτιδος.

Άποψη: Η ταινία διαδραματίζεται στην φανταστική πόλη Little Woods και οι πρωταγωνίστριές της είναι δύο αδερφές, η Ollie (Tessa Thompson) και η Deb (Lily James). Οι δύο γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν η κάθε μία τους δικούς της δαίμονες και όπως και σε κάθε ιστορία αδερφών, η μία αναλαμβάνει το ρόλο της αδερφής που λύνει τα προβλήματα, που συνήθως δημιουργεί η δεύτερη.

Μια ιστορία στρέφει το βλέμμα της και στο φύλο, παρουσιάζοντας το πώς η φτώχεια συνδέεται πολλές φορές και με αυτό, ιδίως στην περίπτωση της εγκυμοσύνης και της διαχείρισής της σε μία κοινωνία που χωρίς ασφάλεια είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να επωμιστεί το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προερχόμενος από χαμηλά στρώματα.

Δύο γυναίκες περιθωριοποιημένες και εξαθλιωμένες από την αέναη προσπάθεια για επιβίωση. Όμως η ταινία δεν μένει ως εκεί. Με επιδέξιες κινήσεις και μία υποδόρια ευαισθησία καταλήγει να γίνεται μία ιστορία αγάπης, για δύο αδερφές, που αλληλοϋποστηρίζονται, ώστε να αποτελέσει η μία για την άλλη μία αξιοθαύμαστη πηγή ενέργειας, ώστε να μην το βάλουν κάτω. Η σκηνοθέτιδα καταφέρνει να εμπνεύσει στις δύο ηθοποιούς ερμηνείες που πάνε σε ένα νέο επίπεδο της προηγούμενες παρουσίες τους στη μεγάλη οθόνη. Τις βλέπουμε να επικοινωνούν απόλυτα μεταξύ τους και να παραδίδουν χαρακτήρες με αξιοθαύμαστη ενέργεια.

Η κινηματογράφηση ταιριάζει γάντι στην ταινία, με ζοφερά τοπία και χαμηλούς φωτισμούς, και σε συνδυασμό με δυναμική μουσική, ως φόντο εξιστόρησης, δημιουργεί μία πολύ ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στο σύνολό της. Μία άκρως ρεαλιστική ταινία που αφηγείται θαρραλέα -ίσως και κάπως φλύαρα σε κάποια σημεία- την ιστορία που θέλει να πει και που θα αφήσει ως επίγευση ένα κάψιμο στο λαιμό των θεατών αλλά και μία αισιοδοξία γι’αυτό που θέλουμε να δούμε να συμβαίνει στις πρωταγωνίστριες μετά τους τίτλους τέλους. Κάποιοι θα τη συγκρίνουν νοερά με το Winter’s Bone της Ντέμπρα Γκράνικ, αφού η κοινωνική της προέκταση θυμίζει τέτοιου είδους ταινίες, όμως το Little Woods μπορεί να σταθεί επάξια μόνο του και να αποτελέσει μία ταινία που σίγουρα θα προβληματίσει, ή έστω θα μας κάνει να θυμόμαστε κυρίως την Tessa Thompson που αρκεί για να κρατήσει ολόκληρη την ταινία στους ώμους της.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2019, 17:53
Ενημέρωση: 20 Δεκ. 2022, 02:40
Τίτλος:
Little woods
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos