Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Δύο ζευγάρια στα τριαντακάτι τους χωρίζουν σχεδόν ταυτόχρονα, με την πρωτοβουλία και στις δύο περιπτώσεις να είναι μονομερής και να πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στους ανυποψίαστους παρτενέρ τους.

Όταν οι τελευταίοι (η Emma κι ο Peter) θα συναντηθούν τυχαία, μεταξύ των ομοιοπαθών δημιουργείται μία φιλία κι αποφασίζουν να βοηθήσει ο ένας τον άλλον να κερδίσουν πίσω τους πρώην συντρόφους τους (Noah και Anne), χωρίζοντάς τους από τις νυν σχέσεις τους.

Άποψη: Γνώριμο αλλά και φρέσκο ταυτόχρονα, η νέα rom com της Amazon Prime Video από τον Τζέισον Όρλεϊ (Big Time Adolescence) με τους Τσάρλι Ντέι, Τζένι λέιτ, Σκοτ Ίστγουντ και Τζίνα Ροντρίγκεζ, είναι μια ασφαλής πρόταση, για να περάσει ευχάριστα η ώρα στους δαιδάλους των streaming πλατφορμών.

Είναι γεγονός πως μια από τις τρέχουσες κινηματογραφικές τάσεις είναι κι η εκ νέου σύσταση της κλασικής rom com στο κοινό, αυτή τη φορά με τη χρήση μιας όσο το δυνατόν λιγότερο κλισέ γλώσσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη indie προσέγγιση της ρομαντικής κωμωδίας από τον Γιόακιμ Τρίερ στο -υποψήφιο για 2 Όσκαρ- The worst person in the world.

Στο ίδιο ευρύτερο μήκος κύματος (αν και κινούμενο σε σαφώς λιγότερο φιλόδοξες και περισσότερο mainstream ατραπούς) τοποθετείται και το I want you back, επιχειρώντας να αφηγηθεί την ιστορία τεσσάρων -κατά βάση- ανθρώπων δίχως να καταφεύγει στο εύκολο ζαχαρωμένο ρομάντζο και σε έρωτες που γεννιούνται ακαριαία αλλά διαρκούν αιώνια.

Αντιθέτως, μετέρχεται τις περισσότερο σε επαφή με την πραγματικότητα θεματικές των μακροχρόνιων δεσμών που μοιραία ρουτινιάζουν, της αυταπάτης της ιδανικής σχέσης (ή του ιδανικού συντρόφου) και της διαμετρικά αντίθετης του κεραυνοβόλου εκδοχής του έρωτα, σα διαδικασία δηλαδή που ζυμώνεται σταδιακά κι ως αντικείμενό της έχει μάλλον το ευρύτερο είναι (όνειρα, σκέψεις και πράξεις) κάποιου.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως καθένα από τα παραπάνω θέματα γίνεται αντικείμενο κάποιας ιδιαίτερα εμβριθούς πραγμάτευσης ή ότι τα συνυφασμένα με το genre κλισέ (π.χ. το αρχετυπικό δίπολο αντεραστών: βαρετός loser που δεν παίρνει ρίσκα vs περιπετειώδης και επαγγελματικά διακεκριμένος) απουσιάζουν ολοκληρωτικά.  Άλλωστε, σκοπός δεν είναι η κατάθεση μιας «ακαδημαϊκής» σπουδής πάνω στις σύγχρονες σχέσεις αλλά μιας καλοφτιαγμένης, πλατιάς απεύθυνσης ρομαντικής κωμωδίας.

Κι ως προς αυτό η ταινία τα καταφέρνει περίφημα, αφού οι δύο περίπου ώρες διάρκειάς της ρέουν αβίαστα και δίχως -ευτυχώς- εκνευριστικά προβλέψιμη έκβαση.Με σωστό ρυθμό και συμπαγή αφήγηση, σίγουρα δεν ανακαλύπτει την κινηματογραφική πυρίτιδα, κρατά όμως γλυκιά συντροφιά.

Nόρα Μαυρίδη

Πρώτη δημοσίευση: 25 Φεβ. 2022, 19:35
Ενημέρωση: 25 Φεβ. 2022, 19:35
Τίτλος:
I want you back
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
23951
Feelgood
13609
Film Group
11150
Spentzos
4790
ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos