Σύνοψη: Η Χάρπερ (Μακένζι Ντέιβις) ζητάει από τη σύντροφό της Άμπυ (Κίρστεν Στιούαρτ)  να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων στο πατρικό της. Η Άμπυ προγραμματίζει να κάνει πρόταση γάμου στην Χάρπερ την ημέρα των Χριστουγέννων, μπροστά στην οικογένειά της. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει είναι ότι η Χάρπερ δεν έχει αποκαλύψεις στις γονείς και τις αδερφές της τον σεξουαλικό προσανατολισμό της.

Γνώμη: Μετά από άπειρες χριστουγεννιάτικες ταινίες με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και δυσλειτουργικές οικογένειες που ξεχνάνε μικρά παιδιά στο σπίτι ή λύνουν τις διαφορές τους και συμφιλιώνονται πάνω από ένα πιάτο γαλοπούλα, είναι καιρός και για το LGBTQ+ κοινό να δει στην οθόνη γιορτινές ιστορίες με τις οποίες μπορούν να ταυτιστεί.

Το “Happiest Season”, η δεύτερη μεγάλου μήκους σκηνοθετική και σεναριακή απόπειρα της ηθοποιού Κλέα Ντουβάλ (“The Intervention”, “Girl Interrupted”), κατέφτασε στο Hulu και ενώ διαθέτει ένα ενδιαφέρον εύρημα, αυτό εξαντλείται δυστυχώς σε μια σειρά σκηνών που έχουμε ξαναδεί σε χριστουγεννιάτικες κωμωδίες παρεξηγήσεων, με αποτέλεσμα να χάνεται το ηχηρό μήνυμα που θέλει να κάνει περί αποδοχής μέσα στις κοινοτοπίες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το “Happiest Season” αποτυγχάνει εάν το κρίνουμε με όρους χριστουγεννιάτικου rom-com, καθώς διαθέτει την παιχνιδιάρικη και αισιόδοξη διάθεση που αγαπάμε σε τέτοιους είδους ταινίες, ενώ σύσσωμο το καστ φαίνεται να περνάει φανταστικά, με την αγαπημένη Όμπρεϊ Πλάζα (“Parks & Recreation”) να αφήνει ίσως για πρώτη φορά στην άκρη το trademark ειρωνικό της στυλ για να φτιάξει τον πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα. Βέβαια, δεν έχει να αντιμετωπίσει και ιδιαίτερο ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι υπόλοιποι ήρωες είναι περισσότερα αρχέτυπα (uptight μαμά, απόμακρος μπαμπάς, αυστηρή μεγάλη αδερφή και “γιούχου” μικρότερη, sassy γκέι φίλος κ.ο.κ.), κάτι που δίνει στο “Happiest Season” μια ‘90s χροιά που είναι μεν καλοδεχούμενη για όποιον θέλει να περάσει ένα ευχάριστο 90λεπτο, είναι όμως και τόσο τετριμμένη που ξέρεις σχεδόν από το πρώτο δεκάλεπτο που θα καταλήξει.

Σε κάθε περίπτωση, αν είναι να δείτε μια χριστουγεννιάτικη ταινία αυτές τις γιορτές ας είναι το “Happiest Season”. Μπορεί η φρεσκάδα του να εξαντλείται σχετικά γρήγορα, όμως οι προθέσεις του είναι ταιριαστές με το πνεύμα της εποχής και διαθέτει τη ζεστασιά που χρειαζόμαστε, ειδικά φέτος που όλοι βιώνουμε μια κατάσταση που χρειάζεται λίγο cheesiness και ελπίδα.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 13 Δεκ. 2020, 15:20
Ενημέρωση: 13 Δεκ. 2020, 15:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Happiest Season
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos