Θα το βρείτε: Netflix

Θυμάστε το αγωνιώδες Δανέζικο θρίλερ δωματίου "Guilty" που είχαμε δει και στις ελληνικές αίθουσες πριν 3 περίπου χρόνια; 

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν "γλύτωσε" από την πιθανότητα του αμερικανικού remake. 

Την ταινία που Γκούσταβ Μέλερ σκηνοθέτησε ο Αντουάν Φούκουα (Training Day, The equalizer, The magnificent seven), ο οποίος συνεργάστηκε με τον Τζέικ Τζίλενχαλ (για δεύτερη φορά μετά το Southpaw) στον ρόλο του αστυνομικού Άσγκερ, ο οποίος μετά από άγνωστη αιτία βρίσκεται στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης όπου δέχεται κλήσεις και παραπέμπει στα κατάλληλα τμήματα ώστε να παρέχουν βοήθεια. Σε μία από αυτές τις κλήσεις θα συνομιλήσει με την Ίμπεν η οποία έχει απαχθεί και βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Άσγκερ θα προσπαθήσει με τα μέσα που διαθέτει να λύσει το μυστήριο της Ίμπεν που συνεχώς περιπλέκεται.

Απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει στο αμερικανικό Guilty λοιπόν που έκανε πρεμιέρα σήμερα στο Netflix, με τον Τζίλενχαλ να υποδύεται αντίστοιχα τον αστυνομικό Τζο Μπέιλορ, ενώ στους ρόλους του ζευγαριού αλλά και του συναδέλφου του με τους οποίους συνομιλεί στα τηλεφωνήματα, ακούμε τους Πίτερ Σάεσγκααρντ, Ράιλι Κίου και Ίθαν Χοκ, αντίστοιχα. 

Η άποψη του MOVE IT για το δανέζικο "The guilty"

Την σεναριακή διασκευή ανέλαβε ο δημιουργός του «True Detective», Νικ Πιζολάτο και πραγματικά δεν πρέπει να κουράστηκε και πάρα πολύ, καθώς ακολουθεί σχεδόν αποκλειστικά πιστά όσα συνέβησαν στο δανέζικο φιλμ.

Πραγματικά, αν έχεις δει το αρχικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεις και αυτό και απορούμε για την χρησιμότητα της δημιουργίας του, εκτός φυσικά αν εξαιρέσεις την πατροπαραδοσιακή απέχθεια των Αμερικανών θεατών για οτιδήποτε έχει υπότιτλους. 

Η ερμηνεία του Τζίλενχαλ είναι αποτελεσματική στον ρόλο του αξιωματικού υπηρεσίας (με το βαρύ προσωπικό παρελθόν) που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο ενός πιθανού φόνου από τα τηλεφωνήματα που δέχεται, ενώ εμπλέκεται πολύ περισσότερο συναισθηματικά από όσο θα έπρεπε.

Αν δεν έχεις δει το αρχικό φιλμ, σίγουρα θα απορροφηθείς και θα σε συνεπάρει η εναλλαγή συναισθημάτων και καταστάσεων όσων συμβαίνουν στα 89 λεπτά της διάρκειάς του. Kαι υπό αυτό το πρίσμα πήρε το 6 στα 10.

Αν όμως το έχεις δει, θα αναπολήσεις τον μινιμαλισμό του αρχικού, τον αφτιασίδωτο από την πιο γυαλιστερή και κάπως πιο μάτσο εκδοχή του νέου φιλμ που είναι αναμφίβολα ψυχαγωγικό, αλλά κατώτερο από τον προκάτοχό του.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Οκτ. 2021, 20:15
Ενημέρωση: 1 Οκτ. 2021, 20:17
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The guilty
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos