Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Άντρεα είναι κωμικός και πέρα από την καριέρα της δεν βάζει κάτι άλλο σε προτεραιότητα. Μέχρι που μία μέρα γνωρίζει τον Ντένις, έναν απόφοιτο του Yale που ασχολείται με τα αμοιβαία κεφάλαια και έχει σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς, και σταδιακά παρασύρεται σε μία διασκεδαστική φιλία και έπειτα σε μία φαινομενικά καλή σχέση.

Όταν η φίλη της, Μάργκο, υποπτεύεται ότι ο Ντένις δεν είναι αυτό που παρουσιάζει, η Άντρεα θα υποχρεωθεί να αξιολογήσει την σχέση της από την αρχή.

Άποψη: Η Ιλίζα Σλέσινγκερ μπορεί να μετατρέψει σχεδόν τα πάντα σε ένα αστείο bit. Η νικήτρια του “Last Comic Standing” για το 2008 έχει ήδη πέντε stand up στο Netflix, αποδομεί σχολαστικά την δεκαετία των 30 και οι προσωπικές της εμπειρίες είναι πάντα υλικό για την δουλειά της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το “Good on Paper” δεν είναι κάτι παραπάνω από μία ελαφρώς διανθισμένη ιστορία η οποία συνέβη πραγματικά στην Σλέσινγκερ την οποία προφανώς δεν άφησε ανεκμετάλλευτη.

Ό,τι ξεκινάει σαν μία τυπική rom-com Αμερικανικής κοπής, με την ηρωίδα σε απεγνωσμένη κατάσταση στα επαγγελματικά της και με μία γενικά υπό διάλυση ζωή, καταλήγει σε ένα bad romance από αυτά που ποτέ δεν πίστευες ότι θα συμβούν σε σένα. Το σενάριο της Σλέσινγκερ κάνει μία ομαλή μετάβαση από το ένα άκρο στο άλλο χρησιμοποιώντας αρχικά την ρομαντική διάθεση της Άντρεα και του Ντένις προς όφελός της ενώ σταδιακά αυξάνει τις όλο και πιο ύποπτες κινήσεις του πλούσιου φίλου της.

Το πρότυπο του “τέλειου συντρόφου” καταρρέει αναπάντεχα για την Άντρεα, ακριβώς όπως ξεκίνησε, ωστόσο ο αέρας του “Good on Paper” συνεχίζει να πνέει διασκεδαστικός και σεναριακά αστείος καθώς η ίδια θα συνασπιστεί με την φίλη της για να μάθει την αλήθεια. Σύντομα, γίνεται αντιληπτό το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει, ειδικά στην τελευταία πράξη την οποία σίγουρα δεν περιμέναμε -και η οποία είναι καθαρά μυθοπλαστική, δεν προέρχεται από την ιστορία της Σλέσινγκερ.

Για να αποκωδικοποιήσει την συμπεριφορά του Ντένις ο οποίος είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον Σίμον Λεβιέβ a.k.a  “The Tinder Swindler” αλλά σε απειλητικά κοντινή απόσταση από τα ένστικτά εκείνου, η ταινία χρησιμοποιεί σύγχρονους όρους όπως το gaslighting χωρίς όμως να επιτίθεται στο ανδρικό κοινό παρά μόνο στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ο Ράιαν Χάνσεν (του “Ryan Hansen Solves Crimes on Television”, "Veronica Mars") αποδίδει πολύ καλά στον ρόλο ενός τύπου που πολύ μεθοδευμένα εκμεταλλεύεται όχι την γοητεία του αλλά την αθωότητα του για να ρίξει μία -κατά τα άλλα- συνειδητοποιημένη Άντρεα. Το δίδυμο που φτιάχνουν κρατάει τον ρυθμό σε ενδιαφέροντα επίπεδα και δίχως να είναι κάτι must see, το “Good on Paper” είναι ειλικρινές σε αυτά που προσφέρει.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2022, 18:49
Ενημέρωση: 4 Μαρτίου 2022, 18:49
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Good on paper
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο