Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένα μικρό κατοικίδιο έχει εξοργιστεί από τις συνεχόμενες ατομικές βόμβες που σκάνε στο κεφάλι του, οπότε ξεκινά να μασάει κόσμο και να επιτίθεται κατά δικαίων και αδίκων.

Γνώμη: Τα τελευταία χρόνια ο Godzilla έχει καταντήσει χειρότερη σούπα από αυτή που σερβίρουν στα νοσοκομεία. Εφέ που βγάζουν μάτι παραπέμποντας σε ένα blockbuster game του ps5, τιτανομαχίες με τον Kong, κάτι πλακόνια με πλάσματα διαφόρων ειδών, ένα μούδιασμα από τη συνεχόμενη πασαρέλα cgi που μπορεί στο σινεμά να σε κρατάει για λίγο, για τον καναπέ σου πάλι ούτε λόγος.

Από την άλλη, όταν πήγαιναν να δωθούν λογικές (;) εξηγήσεις για κάποια πράγματα, έχανες τη μπάλα από αέναες επιστημονικές συζητήσεις - που ανάθεμα και αν καταλάβαινες οτιδήποτε -, ενώ ο συναισθηματικός πυρήνας απουσίαζε από όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Έτσι στωικά περίμενες το Kaiju να διαλύσει το σύμπαν μέσα σε ένα φορτωμένο μισάωρο μπας και γίνει απόσβεση του εισιτηρίου.

Προς τι όλο αυτό το παραλήρημα; 

Διότι στην γιαπωνέζικη εκδοχή του υπάρχει μια κανονική ταινία. Μια απλοϊκή ιστορία γύρω από έναν λιποτάκτη στρατιώτη που τρέμει τον ίσκιο του αλλά η μοίρα τον οδηγησε να προστατεύσει άτομα -που δεν ήταν -αλλά έγιναν οικογένεια του, κόντρα στη πανίσχυρη σαύρα .

Σίγουρα υπάρχει μπόλικο μελό (το ψωμί τους είναι άλλωστε), αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζεις τους χαρακτήρες και δεν θέλεις να γίνουν μεζεδάκι.

Ακούστε και budget... Όλο το υπερθέαμα στη προνομιακή τιμή των 18 εκατομμυρίων δολλαρίων, με έναν Godzilla αρκούντως πειστικό και τρομακτικό και τον σκηνοθέτη Yamazaki να βάζει τα γυαλιά και στα 15 κόμματα που μας έπρηξαν στις ευρωεκλογές πως γίνεται οικονομική πολιτική σωστή με δίκαιο μοίρασμα πόρων .

Σεκάνς που ξεχωρίζουν, η ισοπέδωση στο Τόκυο μαζί με το κρυφτό ανάμεσα σε ένα σάπιο ψαροκάικο με τους ήρωες μας να νομίζουν ότι θα πιάσουν συναγρίδα και το κήτος που τους έχει βάλει στο μάτι. Η θαλάσσια περιπέτεια οριακά θύμισε Jaws όπως και η αγωνία που μετέδιδε σε κάθε πλάνο ο μεγάλος Spielberg.

Το Minus One απέσπασε θετικές κριτικές παντού και καλά έκανε, οπότε το Νetflix μας δίνει την ευκαιρία να το γνωρίσουμε εδώ στην Ελλάδα. Στις αίθουσες εμφανίστηκε στα πεταχτά οπότε πριν προλάβουμε να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με  ένα κανονικό blockbuster, μείναμε με τα ποπ κόρν στο χέρι .

Σίγουρα η μιζέρια που αποπνέει η κατεστραμμένη Ιαπωνία μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και οι ήρωες μας που είναι όλοι μαζί το ένα μπράτσο του The Rock μπορεί να σε πετάξουν εκτός αν δε γνωρίζεις τι πας να δεις,

Τους υπενθυμίζουμε ότι θα χάσουν ίσως τη καλύτερη ταινία καταστροφής της χρονιάς που μας πέρασε, μια επιστροφή στις ρίζες του αγαπημένου μας τέρατος, αλλά και μια ανθρώπινη ιστορία που δεν συντρίβεται από τις πατημασιές του Godzilla.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2024, 19:26
Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2024, 23:12
Τίτλος:
Godzilla Minus One
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
5 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos