Fear Street Part III: 1966

Fear Street Part III: 1966 - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένα χωριο εν έτη 1666 βασανίζεται ξαφνικά απο μαγεία και μαθαίνουμε πως ξεκίνησε η κατάρα στο γκαντεμομέρος Shadyside, ενώ η ιστορία προσπαθεί να ενώσει και τα 2 προηγούμενα μέρη.

Γνώμη: Το τελευταίο μέρος της τριλογίας δανείζεται πολλά στοιχεία απο τις μάγισσες του Ίστγουικ, μέχρι το σχετικά πρόσφατο 'Τhe witch' (2015) και η αλήθεια είναι οτι παίρνει σχετικά καλό βαθμό στη δημιουργία ατμόσφαιρας, με μια φροντισμένη σκηνογραφία απο την σκηνοθέτιδα Leigh Janiak. Oταν όμως προσπαθεί στο τελευταίο μέρος να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να εξηγήσει πράγματα που κουμπώνουν και στις 3 ταινίες, εκεί μάλλον τα έκανε σαλάτα. 

H μπαλαντέρ Sadie Sink που σώζει το 2ο μέρος και μας κάνει να το παρακολουθούμε ευχάριστα, εδώ μένει στην αφάνεια, ενώ η Κiana Madeira που σηκώνει το φιλμ στις πλάτες της, ίσως αποτελεί και τον αδύναμο κρίκο της τριλογίας.

Και ενώ συγχωρούμε στο "Irishman" τους Joe Pechi και Robert De Niro που παίζαν τους 25αρηδες ενώ είναι 120 χρονών και βαριανάσαιναν στις δύσκολες σκηνές γιατί είναι ηθοποιάρες, εδώ δεν γίνεται να μην παραβλέψουμε μιά ακόμα αστοχία της τριλογίας να χρησιμοποιήσει τους ίδιους ηθοποιούς σε άλλους ρόλους. Αυτά γινόντουσαν μόνο στη 10η Εντολή.

Πέραν του οτι είναι υπερβολικά νέοι και δεν ταιρίαζουν σε όλες τις εποχές, το ήδη συγκροτημένο Fear Street Part III: 1966, θα γινόταν σίγουρα καλύτερο με λίγο καλύτερους ηθοποιούς.

Για τους φάν του splatter δέν υπάρχουν ούτε αυτά τα στοιχεία που έκαναν διασκεδαστικές τις πρώτες δύο ταινίες: εδώ ποντάρουμε στην ατμόσφαιρα και το μυστήριο, μέχρι που το φινάλε καταλήγει σε επιστημονικη φαντασία με ψήγματα 'The thing' βγαλμένο απο Στάθη Ψάλτη και Ρένα Παγκράτη.

Ακόμα και το soundtrack που ήταν όαση στο να ακολουθούμε με λιγότερη ξινίλα τις εξελίξεις της ιστορίας, εδώ απουσιάζει λές και θα μας κέρδιζε το αριστούργημα του πράγματος

Συνοψίζοντας.

Ποτέ δε λέμε όχι σε καλές horror ταινίες ή horror τριλογίες και δεν ακούσαμε κανέναν να παραπονιέται για το Conjuring η το Ιnsidious. Το Fear street δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.

Το ότι στόχευε σε πιο εμπορικά και εφηβικά κοινά αυτό δεν είναι κακό. Κακές ήταν οι αλλεπάλληλες τρύπες στο σενάριο και το casting βγαλμένο απο πενταήμερη.

Διαβάζουμε οτι η Leigh Janiak ενθουσιάστηκε απο το όλο εγχείρημα και μας υπόσχεται νέες τρομάρες. O Uri Geler θα πεταχτεί απο τη θέση του με το σπαρακτικό <Don't do it Fedon>...

Στριμάρει ήδη στο Netflix, αλλά αν ψάχνετε θρίλερ που αναπνέουν φρέσκο αέρα εδώ είμαστε εμείς: Τo 'Hush' του σταθερά ανερχόμενου στο είδος Mike Flanagan, αλλα και το βραδυφλεγές ΄Τhe Invitation' της Karyn Kusama αποτελούν μια χαρά επιλογές.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2021, 19:25
Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2021, 19:25
Τίτλος:
Fear Street Part III: 1966
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos