Breaking news in Yuba County

Breaking news in Yuba County - κριτική ταινίας

Σύνοψη: To «Breaking News in Yuba County» εστιάζει στην Σου Μπάτονς (Αλισον Τζάνεϊ), μία μεσήλικη νοικοκυρά επαρχιακής πόλης, η οποία ισχυρίζεται μια μέρα ότι κάποιοι απήγαγαν τον άντρα της (Μάθιου Μοντίν). Η μικρή τους πόλη συγκλονίζεται, η αδελφή της (Μίλα Κούνις) που είναι ρεπόρτερ στις ειδήσεις του τοπικού σταθμού βγάζει το θέμα στο δελτίο και η ιστορία της Σου γίνεται viral.

Ξαφνικά μία γυναίκα που ένιωθε ότι είναι αόρατη και κανείς δεν της δίνει σημασία γίνεται σταρ, αλλά ταυτόχρονα με τη διασημότητα έρχονται και τα μπλεξίματα: μέλη της οικογένειας, γείτονες, αστυνομία, κανάλια, τοπικοί γκάνγκστερς, όλοι ψάχνουν την αλήθεια.

Άποψη: Υπάρχουν οι ταινίες με τα λαμπερά καστ και τους σπουδαίους σκηνοθέτες που φτάνουν στα Όσκαρ και σε άλλα βραβεία και θριαμβεύουν εισπρακτικά και υπάρχουν και εκείνες οι ταινίες -συνήθως κωμωδίες ή κομεντί- με τους πολλούς διάσημους ηθοποιούς που καλύπτουν το μέτριο σενάριο και την χωρίς κατεύθυνση σκηνοθεσία.

Το Breaking News in Yuba County ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Η βραβευμένη με Όσκαρ και Emmy Allison Janney, έχοντας πλάι την Mila Kunis, την Akwafina, την Regina Hall, την Wanda Sykes, την Juliette Lewis, την Ellen Barkin, τον Clifton Collins Jr. και τον Mathew Modine, πρωταγωνιστεί σε αυτή τη ντραμεντί του Tate Taylor, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το γιατί.

Δημιουργός μιας καλής ταινίας, του The Help με την Emma Stone και αρκετών μέτριων, όπως των The Girl on the Train, Ma, Ava, παίρνει ένα σενάριο από την Amanda Idoko που στα χαρτιά φαντάζει ενδιαφέρον. Μια γυναίκα δηλώνει την εξαφάνιση του άνδρα της και από μια ασήμαντη για τους υπόλοιπους νοικοκυρά μετατρέπεται σε τηλεοπτική είδηση.

Ζητήματα όπως η αλήθεια και το ψέμα, το μυστήριο και η δράση, το πώς ορίζεις τον εαυτό σου και πώς νιώθεις ότι θα πάρει αξία  και κυρίως πώς η τηλεόραση μετατρέπει μια είδηση σε γεγονός και σταδιακά οι συμμετέχοντες σε αυτή γίνονται «διάσημοι» είναι οι  βασικοί πυλώνες της ιστορίας.

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε σε μια πιο ανάλαφρη βερσιόν θα μπορούσε να είναι. Αλλά δεν είναι.

Πέραν του ότι ο Tate Taylor δεν είναι ο David Fincher και επομένως αδυνατεί να μετατρέπει την υπόθεση σε μια σάτιρα ή μαύρη κωμωδία μυστηρίου, το σενάριο στρέφεται αποκλειστικά γύρω από την πρωταγωνίστρια, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι ήρωες να είναι απελπιστικά αδρανείς. Ακόμα και αν η ταινία ήταν ένα one woman show, χωρίς άλλους ηθοποιούς, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν πολύ διαφορετικό.

Η Alison Janney ωστόσο είναι συγκλονιστική στο ρόλο της και σίγουρα κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή με την ερμηνεία της. Μια πολύ ταλαντούχα ηθοποιός που ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται σωστά τον εαυτό της και τις υποκριτικές της ικανότητες με αποτέλεσμα να δείχνει ένα χαμαιλεοντισμό στο πώς προσεγγίζει τον εκάστοτε ρόλο. Επίσης, δείχνει μια απίστευτη ενσυναίσθηση ως προς την ηρωίδα  που καλείται κάθε φορά να ερμηνεύσει, όπως συμβαίνει και εδώ.

Όμως μια καλή ερμηνεία δεν μπορεί να σώσει μια ταινία που ποτέ δεν είναι αρκούντως κωμική, ούτε ικανοποιητικά μυστηριώδης.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Φεβ. 2021, 14:30
Ενημέρωση: 18 Φεβ. 2021, 14:47
Τίτλος:
Breaking news in Yuba County
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos