Θα το βρείτε: Netflix

Όταν ένα όχημα μεταφοράς κρατουμένων δέχεται επίθεση κατά την διάρκεια νυχτερινής μεταβίβασης, ο οδηγός θα αντιμετωπίσει όσους είναι μέσα και έξω απ' το όχημα αλλά και την παγωνιά.

Κρατούμενοι και αστυνομικοί βρίσκονται κλεισμένοι στο βαν και δέχονται επίθεση. Ποιον θα εμπιστευθούν και ποιος είναι ο στόχος;

Μεγάλο ρεύμα έχουν ισπανικές ταινίες και σειρές στο Netflix, μετά την επιτυχία του La casa de Papel, τις περισσότερες φορές χωρίς να το αξίζουν και να φλερτάρουν με την μετριότητα.

Το «Below Zero» είναι μια σφιχτοδεμένη περιπέτεια με ρυθμό και αρκετές ανατροπές, η οποία σίγουρα διαφοροποιείται από τον μέσο όρο των ομόγλωσσων φιλμ του streaming κολοσσού και αξίζει τον χρόνο που θα της αφιερώσουν οι φαν του είδους.

Ο 42χρονος Καταλανός Λουίς Κίλεζ (στην 2η μεγάλου μήκους του μετά το μέτριο «Out of the dark» με την Τζούλια Στάιλς και τον Στίβεν Ρία) εδώ δείχνει σωστό έλεγχο του υλικού, προσπαθεί να διηγηθεί την ιστορία που έχει στο μυαλό του (μαζί με τον ικανό συν-σεναριογράφο Φερνάντο Ναβάρο των Toro, Veronica, Musa, Spy Time), χωρίς να παρεκκλίνει, ενώ την διανθίζει με κάποια απρόοπτα που ανεβάζουν την ένταση.

Ένα ρεαλιστικό θρίλερ με βίαιες στιγμές, κλειστοφοβικό με το μεγαλύτερο μέρος της δράσης να εξελίσσεται στο όχημα μεταφοράς και συντονισμένες ερμηνείες από όλο το καστ, με πρώτο βιολί τον έμπειρο (και αναγνωρίσιμο στο ελληνικό κοινό) Χαβιέ Γκουτιέρεζ από το «Μικρό Νησί» και τα «Τhe occupant», «Τhe motive».

Η βασική ιδέα θυμίζει αρκετά το «Ο Σταθμός 13 Δέχεται Επίθεση» του Τζον Κάρπεντερ, στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση έχει γίνει αρκετή και σωστή δουλίτσα, το φιλμ δεν παρουσιάζει κενά, ειδικά μέχρι να αποκαλυφθεί η «εξωτερική απειλή», ο Κίλεζ αποδεικνύεται ικανός ώστε να καταφέρει να αξιοποιήσει την θεατρικότητα της ιστορίας του, απουσιάζουν οι θεαματικές σκηνές δράσης, επαρκεί το σασπένς, μια αξιοπρεπής περιπέτεια χωρίς ατόφιο happy end. Έχει και υτό τη δική του σημασία.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Φεβ. 2021, 03:46
Ενημέρωση: 7 Φεβ. 2021, 15:05
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Below zero
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos