Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στη Ρώμη θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αστέγων, οπότε ο χαρισματικός κόουτς Μάλ κατορθώνει να πείσει ένα ατίθασο αστέρι να ενταχτεί στην ομάδα, μήπως και σταυρώσουν καμια νίκη.

Γνώμη: Eίναι και αυτά τα ταινιάκια που ξεχειλίζουν απο κλισέ αλλά σου ζεσταίνουν τη καρδιά που συνήθως ξετρυπώνουν απο αθλητικές ιστορίες μερικών αουτσάιντερ.

Ο αθλητισμός (ο υγιής, με φανατισμό συναισθημάτων και μόνο) προσφέρει απλόχερα χαρά, λύπη, καρδιοχτύπι, ότι ακριβώς και το σινεμα.

Γι'αυτό η μίξη αυτών των δύο φαντάζει κρέπα με σοκολάτα. Δε χάνεις ποτέ..

Το Τhe Beautiful Game δε θέλησε να γίνει η μεγάλη απόδραση των 11 με Πελε-Σταλόνε, με παρέλαση ταλέντων ποδοσφαιρικών και μή, ούτε να τσιγκλίσει τη κοινωνία σαν το Coach Carter και το Remember the Titans. Ακόμα και αν το προσπαθούσε, τί να σου κάνει ένας υπέροχος Bιll Nighy μόνος του.

Θα τη χαρακτηρίζαμε σαν μια feelgood ιστορία όπου πολλές φορές προσπαθεί να γίνει διδακτική, με τα μυνήματα ζωής να ουρλιάζουν μπροστά στην οθόνη, χωρίς να χρειάζεται μιάς και είναι ξεκάθαρο τι θέλει να πει.

Ναί, το χιούμορ της δε προσγειώνεται πάντα σωστά. ενώ οι σκηνές 'ποδοσφαίρου' πάσχουν σε ένταση. Αν η σκηνοθέτιδα Thea Sharrock σοβάρευε. το φίλμ θα έπαιρνε πόντους αλλά μάλλον προτίμησε ένα πιο εύπεπτο θέαμα μακρυα απο τη  μελοδραματική φιλμογραφία της (Μe before you, The and only Ivan, Wicked little letters).

Ο Micheal Ward παίζει μια χαρά το κακομαθημένο μπλαζέ ψώνιο που χάρη τους κάνει κλωτσώντας απλώς το τόπι, όμως ο ρόλος δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Μιά χαρα θα μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν ένας απο τους χιλιάδες πραγματικούς ποδοσφαιριστές που την έχουν δεί Ρονάλντο, χτυπώντας τατού, αλλάζοντας κάθε τρείς μέρες μαλλί-αμάξι, αλλά σε κενή εστία η μπάλα εκτοξεύεται στις γειτονικές βεράντες.

Απο την άλλη, ο Νιghy είναι ο προπονητής που θα ήθελαν να έχουν όλες οι ομάδες. Ο συγκεκριμένος ακόμα και τον καντινιέρη του γηπέδου να έπαιζε, με την απλότητα της ερμηνείας του θα πήγαινε στα Όσκαρ να κονταροχτυπηθεί με τον Κίλιαν Μέρφι.

Οι πάντες έχουν το δικαίωμα στη χαρά της νίκης και της ζωής γενικότερα, ακόμα και αν η μπάλα χτυπήσει δοκάρι και έξω η ομάδα θα είναι εκεί να σε σηκώσει.

Θριάμβευσε το φίλμ; Μάλλον όχι, αλλά η χαρά της συμμετοχής σε ένα μάτσο αποτυχημένες 'μεταγραφές'-ταινίες του Netflix είναι αρκετή γι αυτή την ομάδα.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Απριλίου 2024, 20:07
Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2024, 20:07
Τίτλος:
The Beautiful Game
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
125
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
29 Μαρτίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos