Ντροπαλός τύπος, μιλά με τα κατοικίδιά του και ζητά συμβουλές για να καταφέρει να βγει ραντεβού με μια κοπέλα από τη δουλειά που του αρέσει, Τα πράγματα όμως δεν θα εξελιχθούν όπως τα περιμένει...

Πολλά φιλμ έχουν ασχοληθεί με την παρουσία των ζώων στις ζωές μας και το ρόλο τους ως μεταβατικοί χώροι μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, στα οποία οι ευάλωτοι άνθρωποι προβάλλουν σκέψεις και συναισθήματα που για κάποιο λόγο τους πιέζουν. Εδώ τα κατοικίδια του πρωταγωνιστή “make him do it”, σε μία μάυρη παρωδία ταινίας τρόμου με τον κεντρικό ήρωα να κρύβει επιμελώς φαντάσματα και να φορά με ευχαρίστηση μία φούξια φόρμα.

Θρησκευτικά παραληρήματα, διχοτομημένη ζωοφιλία, ματωμένα τάπερ και αμιφοβόλου ποιότητας σχολιασμός για τις ψυχικές ασθένειες και την παρέμβαση των ψυχιάτρων αρθρώνονται κατά τη διάρκεια του φιλμ.

Η μοναξιά γράφεται με αίμα και προφέρεται με ανάσες ζώων, στο τραγελαφικό χρονικό των φόνων που φιλοτεχνεί ο κέντρικός ήρωας, Jerry.  Tο μεγαλύτερο twist της ταινίας είναι το όνομα της σκηνοθέτιδος: η Marjane Satrapi των “Persepolis” και “Κοτόπουλο με δαμάσκηνα” κάνει μία ταινία just for fun, με πολύ προσεγμένα κάδρα και σκηνοθεσία που με έξυπνο τρόπο εξυπηρετεί τη σεναριακή συνοχή, αλλά με τίποτα δε μπορεί να συνδυαστεί στο ίδιο δημιουργικό σύμπαν με τα προηγούμενά της έργα.

 

Πρώτη δημοσίευση: 9 Μαρτίου 2015, 13:59
Ενημέρωση: 9 Μαρτίου 2015, 13:59
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The voices (The voices)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos