Η Harper (Zoey Deutch) και ο Charlie (Glen Powell) εργάζονται ως γραμματείς/προσωπικοί βοηθοί σε δύο διαφορετικές εταιρείες που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο. Η Harper εργάζεται στην εταιρεία της Kirsten (Lucy Liu), η οποία είναι μία απο τους καλύτερους αθλητικούς αναλυτές, και ευελπιστεί πως θα την εκπλήξει κάποια στιγμή με την ικανότητά της σαν συγγραφέας έτσι ώστε να καταλήξει να πάρει προαγωγή. Ο Charlie από την άλλη δουλεύει στην εταιρεία επενδύσεων του Rick (Taye Diggs), τον οποίο θαυμάζει και ελπίζει κάποια στιγμή στη ζωή του να γίνει και αυτός τόσο επιτυχημένος. Ένα «μοιραίο» βράδυ η Harper με τον Charlie γνωρίζονται (σε μία αρκετά συμπαθητική σκηνή) και ύστερα τους βλέπουμε να συνομωτούν ώστε να γνωρίσουν την Kirsten με τον Rick. Παρ’όλα αυτά, ενώ η Kirsten με τον Rick γνωρίζονται και αποφασίζουν να βγούν ραντεβού, εμείς ως θεατές κατανοούμε εξ’αρχής πως το “Set It Up” πρόκειται περισσότερο για το ρομάτζο της Harper με τον Charlie, παρά με της Kirsten και του Rick. Έτσι παρακολουθούμε για περίπου 100 λεπτά μία ρομαντικο-κωμωδία, στην οποία οι πρωταγωνιστές ερωτεύονται σιγά-σιγά.

 

Το “Set It Up,” σε σκηνοθεσία της Kate Scanlon (Black-ish, Fresh Off The Boat, Brooklyn Nine-Nine, Unbreakable Kimmy Schmidt) ακολουθεί την παραδοσιακή δομή ενός rom-com, ένα είδος που το Netflix φαίνεται να θέλει να αναζωογονήσει. Meet-cute (έναν χαριτωμένο τρόπο με τον οποίο οι πρωταγωνιστές γνωρίζονται), Hook (το σημείο προς τη μέση της ταινίας στο οποίο οι πρωταγωνιστές αναγνωρίζουν πως έχουν παραπάνω συναισθήματα ο ένας για τον άλλον), Swivel (το σημείο στο οποίο κάποιος χαρακτήρας καταλαβαίνει πως διακινδυνεύει τα ιδανικά του για την σχέση του), αλλά και τη συμφιλίωση στο τέλος της ταινίας. Παρ’όλα αυτά, οι διάλογοι, αν και όχι πρωτότυποι, είναι έξυπνα γραμμένοι και οι ηθοποιοί στην πλειοψηφία τους καταφέρνουν να παραδώσουν τις ατάκες τους με χάρη και εξυπνάδα. Η Deutch μας έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για κωμωδία, καθώς μπορεί χρησιμοποιώντας το σώμα της να προκαλέσει γέλιο με τις άτσαλες ή μανιακές κινήσεις της και κατάφερε να κάνει τον χαρακτήρα της αληθοφανή, αστείο, κάποιον με τον οποίο μπορούμε να συσχετιστούμε.

Παρ’όλα αυτά οι βασικοί χαρακτήρες χάνουν βάθος: είναι μονάχα δύο οι περιπτώσεις στις οποίες βλέπουμε μία μικρή σπίθα ανησυχίας στα μάτια τους για τη ζωή. Η Lucy Liu υποδύεται το απενοχοποιημένο παράδειγμα της μοντέρνας εργαζόμενης γυναίκας: κοιμάται στο γραφείο, δεν ήθελε ποτέ να παντρευτεί ή να κάνει παιδιά, και είναι τόσο σκληρή απέναντι στη Harper μόνο γιατί θέλει να την δεί επιτυχημένη. Αναφορικά με τη σκηνοθεσία, η Scanlon έχει επιλέξει να δώσει την ίδια προσοχή στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους: οι εσωτερικές λήψεις είναι εξίσου παιχνιδιάρικες και πολύχρωμες με τις εξωτερικές και ευχάριστες να βλέπεις.

Το “Set It Up” δυστυχώς δεν είναι τόσο επιτυχημένη ταινία όσο θα θέλαμε να ήταν. Η διάρκεια της ταινίας μας φάνηκε μεγάλη για την υπόθεση και όσο και να έλαμψαν οι ερμηνείες της Deutch και του Powell, δεν μπορέσαμε να την ευχαριστηθούμε. Ίσως σε ένα πιο ενδιαφέρον σενάριο οι δύο τους να είχαν καταφέρει πιο πολλά. Η προειδοποίησή μας; Απολαύστε υπεύθυνα!

Πρώτη δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2018, 12:08
Ενημέρωση: 7 Ιουλίου 2018, 12:08
Τίτλος:
Set it up (Set it up)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814