Σύνοψη: Η Queen και ο Slim είναι δύο νεαροί αφροαμερικανοί που γνωρίζονται στο Tinder και βγαίνουν πρώτη φορά ραντεβού για ένα δείπνο στο Οχάιο. Στον γυρισμό και ενώ είναι μέσα στο αυτοκίνητο του Slim, αστυνομικοί θα τους σταματήσουν άνευ λόγου και θα τους ζητήσουν επιτακτικά να βγουν από το αυτοκίνητο. Πάνω στην συμπλοκή, θα πυροβολήσουν τον αστυνομικό και έτσι θα ξεκινήσει ένα road trip αποφυγής των επιπτώσεων.

Άποψη: Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η Melina Matsoukas (διάβασε εδώ γιατί θεωρείται η αντάρτισα του Χόλλιγουντ), σκηνοθέτρια μέχρι τώρα βίντεο κλιπ για σούπερ σταρ, όπως η Beyonce, η Lady Gaga, η Kylie Minogue, η Rihanna, η Jennifer Lopez και πολλών ακόμα και βραβευμένη με δύο Γκράμι, στρέφει την προσοχή της σε ένα επίκαιρο θέμα, μέσα από το είδος του ρομαντικού δράματος και μέσα από την φόρμα της Θέλμα και Λουίζ, με τους δύο πρωταγωνιστές να προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία όχι γιατί έκαναν κάτι αλλά λόγω μιας συμπλοκής με όπλο που οδήγησε στον τραυματισμό του αστυνομικού.

Έτσι θα ξεκινήσει ένα road trip στην ενδοχώρα της Αμερικής προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, με την διαφορά από το Θέλμα και Λουίζ, ότι πρόκειται για ένα ζευγάρι ή εν δυνάμει, μιας και όλα συμβαίνουν αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού και το ότι είναι αφροαμερικανοί θίγοντας το ζήτημα του ενδόμυχου αμερικανικού ρατσισμού, όπως πολλές ακόμα επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων χρόνων όπως το Get Out.

Η Matsoukas παρά την σχετική απειρία της με αφηγηματικές ταινίες και έχοντας στα χέρια της ένα ενδιαφέρον σενάριο από την Lena Waithe, πλάθει μια ρομαντική, φωτογενή ιστορία με δύο ταλαντούχους νεαρούς πρωταγωνιστές, την Jodie Turner-Smith και τον Daniel Kaluuya (Get Out) -οι οποίοι κάνουν ένα ιδανικό δίδυμο- από την οποία όμως απουσιάζει η φαινομενική προσπάθεια για κοινωνικοπολιτικά σχόλια.

Προφανώς θέλει να το συνδέσει με το Black Lives Matter και με το γενικότερο σχόλιο για το πώς στο βάθος εξακολουθούν να υπάρχουν ρατσιστικές αντιλήψεις και ιδίως από την πλευρά της αστυνομίας με πολλές άδικες κατηγορίες εναντίων μαύρων Αμερικανών πολιτών εξαιτίας του χρώματος, όμως εν προκειμένω όλα αυτά μένουν περισσότερο στο background και αρκετά επιφανειακά παρά θίγονται έντονα και κριτικά.

Ένα καλοστημένο, όμορφο φωτογραφικά, σαν ένα ακριβό και αισθητικά άρτιο βίντεο κλιπ μεγάλου μήκους, εύκολο στην θέαση, αλλά όχι κάτι παραπάνω από αυτό.

Δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2020, 16:07
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Queen & Slim
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
132
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Glorias

The Glorias

Η νέα ταινία της Julie Taymor (υπεύθυνη για την υπέροχη Frida και τα πολύ...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
3288
Tanweer
1939
Tanweer
1381
Spenztos
1000
Spentzos
760