Love. Wedding. Repeat.

Love. Wedding. Repeat. - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Στο γάμο της αδερφής του Hayley, ο Jack αναγκάζεται να διαχειριστεί έναν ακάλεστο πρώην της αδερφής του, την ξαφνική εμφάνιση της Dina η οποία είναι ο ανεκπλήρωτος ερωτάς του και την κατά λάθος χορήγηση ενός πολύ δυνατού υπνωτικού!

Άποψη: Σε αυτή την νεα rom-com του Netflix, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Dean Craig (συγγραφέα και των δύο “Death at a Funeral”), εκτιμήσαμε δεόντως τα εξωτερικά ηλιόλουστα πλάνα του κτήματος στο οποίο οι καλεσμένοι των νιόπαντρων τριγυρνούν. Εαν τα εκτιμήσαμε επειδή διανύουμε την «εποχή του εγκλεισμού» δεν γνωρίζουμε και πραγματικά δεν έχει σημασία καθώς είναι ελάχιστα άλλα στοιχεία που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον στην ταινία.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Claflin (“Adrift”, “Me Before You”, “The Hunger Games”) ντυμένος κυριλέ, ύστερα η πιθανή ομοιότητα (στα δικά μου μάτια) του Joel Fry (που υποδύεται τον man of honor της Hayley) με τον Benedict Cumberbatch και τέλος οι ερμηνείες των δυο πιο ανυπόφορων χαρακτήρων στην ταινία.

Για rom-com θα μετρούσε ως αρνητικό το γεγονός πως οι δυο αυτοί χαρακτήρες παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον: ο Marc που εμφανίζεται ακάλεστος υπό την επήρεια ναρκωτικών και απειλεί να καταστρέψει τον γάμο της Hayley, κατ’επέκταση η πλοκή από flat αποκτά μια μεγαλύτερη δυναμική (στα θετικά είναι και η ερμηνεία του Farthing που μας θυμίζει έναν νέο Hugh Grant) και ο Sidney (Tim Key - “This Time with Alan Partrigde”), ο οποίος διακόπτει την Dina (Olivia Munn) όταν του αφηγείται πώς την απήγαγαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για να σχολιάσει το μπούστο της, ανάμεσα σε άλλα μή-«αστεία». Τουλάχιστον, ο Key κατανοεί την έννοια του timing και για αυτό οι κούφιες κωμικές προσπάθειες του σεναρίου αποκτούν μια άλλη χροιά εξ’αιτίας του.

Ας προχωρήσουμε όμως στο ζευγάρι της ταινίας, τον Jack και την Dina, σίγουρα, ένα από τα λιγότερα αξιομνημόνευτα ζεύγη που έχουμε παρακολουθήσει. Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει χημεία, ή επειδή η Dina, αν και ανταποκριτής πολέμου, δεν διεκδικεί αυτό(ν) που επιθυμεί ή δεν εμφανίζεται περισσότερο δυναμική και αποφασιστική, αλλά και γιατί η ίδια η ταινία αντί να τους αναπαριστήσει ως star-crossed lovers, ή ως πεπρωμένο ή ως οτιδήποτε άλλο στερεοτυπικό καλούπι υπάρχει σε αυτό το γένος, τελικά ξεδιάντροπα δηλώνει στον θεατή το εξής: «Ε και;».

Εδώ ακολουθεί και η αιτιολογία με ένα αδιάφορο spoiler αφού αφορά την χρονική αφήγηση και όχι την πλοκή: η ταινία, μιμούμενη την ζωή, μας δείχνει πώς τυχαία συμβάντα μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ζωής μας, για αυτό και χωρίζεται σε δύο διαφορετικές εκβάσεις. Όπως και αν έχει, τα τυχαία γεγονότα της ταινίας αποδεικνύονται ολέθρια για το ενδιαφέρον του θεατή, ο οποίος, αν δεν έχει ήδη απηυδήσει, σίγουρα θα έχει κουραστεί να παρακολουθεί μια ταινία που αντί να του προσφέρει τον «πυρετό» του σίγουρου έρωτα, τελικά τον ματαιώνει.  

Πρώτη δημοσίευση: 17 Απριλίου 2020, 17:06
Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2020, 17:07
Τίτλος:
Love. Wedding. Repeat.
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos