The kings of summer

Ο Joe Toy, ένας νέος στην εφηβεία, βρίσκει τον εαυτό του όλο και πιο απογοητευμένο με το πατέρα του, Frank, ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί τη ζωή του. Θέλοντας πλέον να νιώσει ελεύθερος, δραπετεύει σε ένα ξέφωτο στο δάσος με τον καλύτερό του φίλο, Patrick, ο οποίος αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα στο σπίτι, και ένα παράξενο παιδί που ονομάζεται Biaggio
The kings of summer - κριτική ταινίας

Eπαναστάτες με αίτια

Ο Joe Toy (Nick Robinson), ένας νέος στην εφηβεία, βρίσκει τον εαυτό του όλο και πιο απογοητευμένο με το πατέρα του, Frank (Nick Offerman), ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί τη ζωή του. Θέλοντας πλέον να νιώσει ελεύθερος, δραπετεύει σε ένα ξέφωτο στο δάσος με τον καλύτερό του φίλο, Patrick (Gabriel Basso), ο οποίος αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα στο σπίτι, και ένα παράξενο παιδί που ονομάζεται Biaggio (Moises Arias).

Ο Joe ανακοινώνει ότι πρόκειται να χτίσει ένα σπίτι εκεί, μακριά από τη μιζέρια του πατρικού του και καλεί τους άλλους δύο να κατακτήσουν μαζί την αυτάρκεια και την ανεξαρτησία τους. Μόλις ολοκληρωθεί η αυτοσχέδια κατοικία τους, οι τρεις νέοι άνδρες γίνονται κυρίαρχοι της μοίρας τους, μόνοι τους στο δάσος.

Το ντεμπούτο του σεναριογράφου, Chris Galletta , πρόκειται για ένα απολαυστικό- φρέσκο έργο , φόρο τιμής στο «Stand By Me», εμπνευσμένο από τις δυσκολίες της εφηβείας, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις , το χάσμα γονέων και παιδιών, τον πρώτο έρωτα και τη φιλία. Οι επαναστάτες έχουν αιτήματα για αυτή τη κίνηση που επιχείρησαν και μέσα από αυτή τη δοκιμασία που θα υποβάλλουν τον εαυτό τους θα μεταμορφωθούν από αγοράκια σε έφηβους και από έφηβους σε άντρες.

Αξίζει να το δείτε γιατί όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται σε μία ενδιαφέρουσα ιστορία, με ιδιαίτερες, δυνατές και ιδιότροπες προσωπικότητες, υποδυόμενες από ταλαντούχους ηθοποιούς και μία “indie” οπτικοακουστική προσέγγιση. Ο Jordan Vogt-Roberts σκηνοθετεί μια ταινία που εξισορροπεί δράμα και κωμωδία, με σκηνές που προσφέρουν ομορφιά, συγκίνηση αλλά παράλληλα ευχάριστη διάθεση, γέλιο και πάνω από όλα αισιοδοξία. Μεγάλη συνεισφορά, στην επιτυχημένη κατά τη γνώμη μου σκηνοθεσία, κάνει η λεπτομέρεια των συχνών κοντινών πλάνων της χλωρίδας και της πανίδας, η οποία συλλαμβάνει το δέος, το μυστήριο και την ηρεμία που περιβάλλει τα δάση χαρίζοντας ρεαλισμό και ζωή στη ταινία.

Απλά απολαυστική!!

Eλίζα Χριστοδουλίδη

Πρώτη δημοσίευση: 22 Δεκ. 2013, 13:16
Ενημέρωση: 22 Δεκ. 2013, 13:16
Τίτλος:
The kings of summer (The kings of summer)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos