Σύνοψη: Η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη καθώς το Τέξας αποφάσισε να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες εισβάλλοντας αιφνιδιαστικά στην αμερικανική μητρόπολη. Πλέον για την 20άχρονη Λούσι, το να διασχίσει τα πέντε τετράγωνα που την χωρίζουν απ’ το διαμέρισμα της γιαγιάς της στο Μπούσγουϊκ, μοιάζει με άγρια κόλαση. Ακόμα κι αν στο πλευρό της έχει έναν μπαρουτοκαπνισμένο βετεράνο.

Άποψη: Κρίμα. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για ένα ταινιάκι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς.

Αν δεν ήταν ΤΟΣΟ απλοϊκό στην σεναριακή του εξέλιξη και με ακατανόητες σχεδόν στιγμές να προσπαθούν να εξηγούν την υποπλοκή.

Και αν οι ερμηνείες δεν ΤΟΣΟ απελπιστικά (σε βαθμό εκνευρισμού) ανεπαρκείς, με τον Ντέιβ Μπαουτίστα οριακά να διασώζεται με όπλο την φυσική του παρουσία και την σωματική ερμηνεία που κατά διαστήματα καλύπτει την μετριότατη ερμηνευτική του ικανότητα.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο ταλέντο υπάρχει σκηνοθετικά από τους Κάρι Μέρνιον και Τζόναθαν Μάιλοτ (και πόσο αξιοθαύαμστος ο συγχρονισμός τους), ώστε να το ρουφήξεις το φιλμ μέχρι τέλους και να μη σιχτηρίσεις ή να χασκογελάς.

Είναι τόσο έντονη η αδρεναλίνη που αποπνέουν τα καταιγιστικά μονοπλάνα που διαδέχονται το ένα το άλλο, ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους (και «σε αληθινό χρόνο» παρακαλώ) που πραγματικά κάποιες φορές σε καθηλώνει. Άψογος ρυθμός λοιπόν, άφθονη μπιμουβάδικη βία, άμεσο, απειλητικό, αγωνιώδες, με κατάμαυρο –μη- τέλος και κυρίως με ασύλληπτη χρήση των steadycam μονοπλάνων, τα οποία προσδίδουν μια φυσικότητα στην απόδοση της δράσης, που είχα καιρό να δω.

Βέβαια, κάποιες στιγμές που θα παίρνεις ανάσες όταν καταλαγιάζει το κυνηγητό και η βία, θα αναρωτηθείς «τι συμβαίνει, πως και γιατί, δεν γίνονται αυτά» και «ο υπεύθυνος κάστινγκ στα τυφλά διάλεξε;» και θα καταλήξεις στην αρχική μας φράση.

Κρίμα. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Μαρτίου 2018, 18:08
Ενημέρωση: 11 Μαρτίου 2018, 18:08
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Bushwick (Bushwick)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos