Broken

Η ιστορία ενός κοριτσιού στο Βόρειο Λονδίνο του οποίου η ζωή αλλάζει δραματικά όταν γίνεται μάρτυρας μιας βίαιης επίθεσης.

Broken - κριτική ταινίας

Λονδρέζικο αστικό δράμα

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Πρόκειται για ένα σκληρό και συνάμα τρυφερό φιλμ που διαπραγματεύεται τη φύση της βίας και τις γενικότερες συνέπειές της στις ζωές των ανθρώπων. 

Την ίδια στιγμή κοιτάει κατάματα το φαινόμενο στις τάξεις των σύγχρονων τοξικών προαστείων της μητρόπολης στα οποία φαίνεται να κυριαρχεί η αποξένωση και η μισαλλοδοξία. Είναι μια σκοτεινή άποψη για τη ζωή όχι όμως απαραίτητα απαισιόδοξη έτσι που ο σκηνοθέτης την πασπαλίζει με αρκετές στιγμές ομορφιάς δημιουργώντας ένα έντονο συναισθηματικό κοντράστ.

Φορέας αυτής της αντίθεσης είναι η νεαρή Μέρφι, πραγματική αποκάλυψη το παίξιμό της, αλλά και ο Ροθ, σταθερή αξία, είναι οι δυο ισχυροί πυλώνες στην αγαπητική σχέση πατέρα-κόρης που συνυπάρχει με τον σκληρό ρεαλισμό του όλου πρότζεκτ. Μιλώντας βέβαια για ρεαλισμό και στην παράδοση των βρετανικών ταινιών του είδους, αυτός τείνει συχνά προς την στερεοτυπική σκληρότητα χωρίς αυτό να εξυπηρετεί το νόημα της ταινίας που στο σύνολο είναι μάλλον πιο ουμανιστικό και προσεγγίζει την παιδική ηλικία δίχως προκαταλήψεις και κλισέ.

Βασισμένο σε ομώνυμο μυθιστόρημα είναι το ντεμπούτο του Νόρις ο οποίος υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2013, 00:25
Ενημέρωση: 31 Aug 2016, 10:53
Τίτλος:
Broken (Broken)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos