Σύνοψη: Ο Κόουλ  και η μπεïμπισίτερ του Μπι, είναι ένα αχτύπητο δίδυμο τις ώρες που περνάνε μαζί με αποτέλεσμα ο ντροπαλός και άσημος Κόουλ να την ψιλοερωτευτεί. Η εικόνα που έχει πλάσει όμως για την Μπι θα καταστραφεί το βράδυ που αποφασίζει να την παρακολουθήσει για να δει τι κάνει όταν αυτός κοιμάται.

Άποψη: Η φρέσκια προσθήκη του Netflix, το The Babysitter, έρχεται εντελώς απροσδόκητα και μας ανανεώνει ευχάριστα. Έχοντας ήδη μία θέση στην Black List του 2014 για τα καλύτερα αχρησιμοποίητα σενάρια, τελικά βρήκε παραγωγούς και συντελεστές έναν χρόνο αργότερα. Μία horror-comedy ταινία η οποία όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι αν την δείτε (να την δείτε!) δεν θα πρέπει να κρίνεται ως μία τέτοια. Οι σκηνές «τρόμου» είναι  ελάχιστες αφήνοντας περισσότερο χώρο στην κωμωδία, γεγονός που λειτουργεί υπέρ της.

Ο McG (Terminator Salvation, This Means War, Charlie’s Angels) σκηνοθετεί την Σαμάρα ΓουÏβινγκ ( η οποία συμμετέχει και στο ενδιαφέρον Mayhem που βγαίνει τώρα) ως την σέξυ, αστεία αλλά και πανούργα όπως φαίνεται μπεïμπισίτερ που θα ταράξει το βράδυ του μικρού Κόουλ. Ο λόγος για τον Τζούντα Λιούις, ο οποίος είχε ξαναδείξει τις ικανότητες του και στο Demolition του 2015, που θα πρέπει να ξεπεράσει όλους τους φόβους του εν μία νυκτί. Η χημεία μεταξύ τους είναι άψογη, δένουν πολύ ωραία και σχεδόν ζηλεύεις που δεν είσαι μέλος της παρέας τους!

Η ταινία προκαλεί γέλιο. Όχι μειδίαμα, κανονικό γέλιο! Είτε από γκάφες, είτε από αναφορές σε άλλες ταινίες, είτε από εφετζίδικα γράμματα που πετάγονται στην οθόνη η ταινία είναι αστεία. Όπως είναι και οι συμπρωταγωνιστικοί ρόλοι που δεν σκεπάζουν τους κεντρικούς χαρακτήρες αλλά αποτελούν διαφορετικές οντότητες, η κάθε μία με τα δικά της προβλήματα. Περίεργο στόρυ γενικά αν σκεφτείτε ότι ο Μπράιαν Ντάφιλντ είχε γράψει στο παρελθόν τα σενάρια για τα Insurgent και Jane Got a Gun.

Οι σκηνές δράσης και οι ευφάνταστοι σκοτωμοί είναι χαρακτηριστικό όλης της κωμικοτραγικής νύχτας που περνάει ο Κόουλ ολομόναχος προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σαν άλλος Κέβιν από το Home Alone. Το ίδιο πολυμήχανοι και αξιολάτρευτοι και οι δύο, παρεμπιπτόντως.

Το The Babysitter δεν σηκώνει πολλή κριτική ούτε χιλιοειπωμένα σχόλια του στυλ «και οι γείτονες δεν άκουσαν τίποτα». Είναι μια ελαφριά, ευχάριστη ταινία με επίκαιρο χιούμορ που διασκεδάζει χωρίς να βαραίνει τον θεατή. Σίγουρα μία ταινία που αξίζει μαζί με φίλους.

Μαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 14 Νοε. 2017, 23:02
Ενημέρωση: 14 Νοε. 2017, 23:09
Τίτλος:
The babysitter (The babysitter)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos