Σύνοψη: Τι δουλειά έχουν ο Μάικλ Ουιντερμπότομ και ο Στιβ Κούγκαν στην Μύκονο, αν όχι για διακοπές; Γύρισαν εκεί το «Greed»,  μια σάτιρα που αφηγείται την ιστορία ενός δισεκατομμυριούχου που αποφασίζει να γιορτάσει τα 60α του γενέθλια με το υπέρτατο κιτς πάρτυ στην Μύκονο, με αρένες, μονομάχους, λιοντάρι και καλεσμένους celebrities της μόδας και των τεχνών.

Άποψη: Πρόκειται για την 4η συνεργασία Ουιντερμπότομ και Κούγκαν μετά τα "24 hours pary people", "The look of love", "The trip", ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Άιλα Φίσερ, Στίβεν Φράι, Ντέιβιντ Μίτσελ, Εϊζα Μπάτερφιλντ. Το σενάριο συνυπογράφουν ο Μάικλ Γουίντερμποτομ και ο Σον Γκρέι των "Veep", "In the loop", "The thick of it" και αντίθετα με τις προσδοκίες, είναι τελικά πολύ πιο ρηχό και επιφανειακό από ότι περιμένεις. Έχει τις στιγμές του, αλλά δεν είναι όσο καυστικό χρειάζεται, δουλεύει περισσότερο μια κομψή σάτιρα που τελικά κουράζει.

Ο Στιν Κούγκαν σε έναν ρόλο καρικατούρα, τόσο όσον αφορά το γράψιμο, αλλά και την εμφάνιση, διασώζεται χάρη στο ταλέντο του χωρίς όμως να λάμψει, οι υπόλοιποι ρόλοι ατάκτως εριμμένοι, αδιάφοροι και κάπου στο όλο μείγμα τοποθετούμε και κάποιους Σύριους μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει σε μια από τις παραλίες της Μυκόνου, έτσι για το politically correct της φάσης, την ιστορία των οποίων σκηνοθέτης και σεναριογράφος χειρίζονται τρομερά αδέξια και δεν την αξιοποιούν ούτε στο ελάχιστο.

Συνεχή φλασμπάκ για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωταγωνιστής εξελίχθηκε σε μεγιστάνα του χώρου και πολλές πληροφορίες για τον άτιμο και αήθη τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τις εταιρείες του, αν και ουσιαστικά νόμιμος. Όλα αυτά όμως δοσμενα με χιούμορ άλλοτε κάφρικο και άλλοτε διστακτικό και αποτυχημένο, ενώ και η αποσπασματική ροή της αφήγησης επίσης δεν βοηθά στην συνοχή μιας σατιρικής ντραμεντί που κάποιες φορές τα καταφέρνει, κάποιες άλλες οι συμβολισμοί της αστοχούν και τελικά σε αφήνει με την απογοήτευση του «μπορούσαν σαφώς καλύτερα».

Πρώτη δημοσίευση: 15 Μαΐου 2020, 19:05
Ενημέρωση: 15 Μαΐου 2020, 19:05
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Greed
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
9571
Feelgood
8266
Odeon
7830
Tanweer
2832