Ο Φάρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ O Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους

Σύνοψη : Ο Ερικ ένας άνθρωπος σκοτεινός και ασυνείδητος  ξεκινά ένα ταξίδι για άγνωστους λόγους στην επικίνδυνη έρημο της Αυστραλίας. Τρεις ληστές στην προσπάθεια τους να αποδράσουν κλέβουν το αυτοκίνητο του, παίρνει όρκο εκδίκησης να το επανακτήσει. Ένα από τα μέλη της συμμορίας των ληστών  τραυματίζεται στο πεδίο της μάχης και τον εγκαταλείπουν. Θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια του Έρικ.

Άποψη : «Αν δεν ξέρεις να παλεύεις ο θάνατος θα έρθει πολύ γρήγορα» . Αν εξαιρέσουμε κάποιες φράσεις οι οποίες απέδωσαν το νόημα της υπόθεσης και θα γραφτούν ως αποφθέγματα πολέμου το γλυκό δεν έδεσε όσο θα έπρεπε. Σε μια αλχημεία σκηνοθεσίας από τον David Michod και σεναρίου από τον Joel Edgerton δημιούργησαν το “ The Rover”.   Πλήρες αποδοτικές σκηνές , με πλανά Γούεστερν και Χολιγουντιανό ύφος . Το αλάτι που έκανε άνοστη την ταινία ήταν η ελλιπής ένταση και μουσική , δίχως αυτά δεν νιώσαμε ρίγος στις σκηνές δράσης  και έντονου ψυχικού κλονισμού των ηθοποιών μας .

Αναπάντεχη ερμηνεία από τον Robert Pattinson. Από τον γοητευτικό βρικόλακα απέμεινε ένα άτολμο, έντρομο πλάσμα που βρέθηκε στον λάθος τόπο, την λάθος ώρα. Κολύμπησε στα ρηχά στα πρώτα λεπτά, ύστερα ανέδειξε τον πραγματικό του «εαυτό» . Εξέφρασε οργή, λύπη και ύστερα ήρθε απρόοπτα η αυτοκυριαρχία του ρόλου.

Η ειδικότητα του είναι κυρίως ταινίες δράσης. Ως Έρικ, είδαμε τον Guy Pearce να δακρύζει και είναι από τις σπάνιες φόρες. Τον τίμησε τον ρολό του κακού, του ασυνείδητου και ανελέητου φονιά. Τον διέκρινε η αυτοπεποίθηση και το παγωμένο βλέμμα που τον συνόδευε ως το τέλος . Κινήθηκε προσεκτικά στην εκφραστικότητα του, κρίθηκε στην λεπτομέρεια.

Άντζι Υζεϊράι

Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2017, 15:14
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
The rover (The rover)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
2 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141