Σύνοψη : Ο Ερικ ένας άνθρωπος σκοτεινός και ασυνείδητος  ξεκινά ένα ταξίδι για άγνωστους λόγους στην επικίνδυνη έρημο της Αυστραλίας. Τρεις ληστές στην προσπάθεια τους να αποδράσουν κλέβουν το αυτοκίνητο του, παίρνει όρκο εκδίκησης να το επανακτήσει. Ένα από τα μέλη της συμμορίας των ληστών  τραυματίζεται στο πεδίο της μάχης και τον εγκαταλείπουν. Θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια του Έρικ.

Άποψη : «Αν δεν ξέρεις να παλεύεις ο θάνατος θα έρθει πολύ γρήγορα» . Αν εξαιρέσουμε κάποιες φράσεις οι οποίες απέδωσαν το νόημα της υπόθεσης και θα γραφτούν ως αποφθέγματα πολέμου το γλυκό δεν έδεσε όσο θα έπρεπε. Σε μια αλχημεία σκηνοθεσίας από τον David Michod και σεναρίου από τον Joel Edgerton δημιούργησαν το “ The Rover”.   Πλήρες αποδοτικές σκηνές , με πλανά Γούεστερν και Χολιγουντιανό ύφος . Το αλάτι που έκανε άνοστη την ταινία ήταν η ελλιπής ένταση και μουσική , δίχως αυτά δεν νιώσαμε ρίγος στις σκηνές δράσης  και έντονου ψυχικού κλονισμού των ηθοποιών μας .

Αναπάντεχη ερμηνεία από τον Robert Pattinson. Από τον γοητευτικό βρικόλακα απέμεινε ένα άτολμο, έντρομο πλάσμα που βρέθηκε στον λάθος τόπο, την λάθος ώρα. Κολύμπησε στα ρηχά στα πρώτα λεπτά, ύστερα ανέδειξε τον πραγματικό του «εαυτό» . Εξέφρασε οργή, λύπη και ύστερα ήρθε απρόοπτα η αυτοκυριαρχία του ρόλου.

Η ειδικότητα του είναι κυρίως ταινίες δράσης. Ως Έρικ, είδαμε τον Guy Pearce να δακρύζει και είναι από τις σπάνιες φόρες. Τον τίμησε τον ρολό του κακού, του ασυνείδητου και ανελέητου φονιά. Τον διέκρινε η αυτοπεποίθηση και το παγωμένο βλέμμα που τον συνόδευε ως το τέλος . Κινήθηκε προσεκτικά στην εκφραστικότητα του, κρίθηκε στην λεπτομέρεια.

Άντζι Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2017, 15:14
Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2017, 15:18
Τίτλος:
The rover (The rover)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos