Μr. Morgan’s last love

Nτραμεντί που διαδραματίζεται στην Πόλη του Φωτός και βασίζεται στη γαλλική νουβέλα «La Douceur Assassine» της Francoise Dorner. Πόλος έλξης της ταινίας ο Michael Caine στο ρόλο του συντετριμμένου χήρου που ξυπνάει από τον λήθαργο με αφορμή μία νέα, απροσδόκητη γνωριμία. Θαμπωμένος από τη γήινη ομορφιά της Clémence Poésy, δασκάλας χορού, αναπτύσσει μία ιδιαίτερη σχέση στοργής μαζί της καθώς βασανίζονται από τις ίδιες «Eρινύες της μοναξιάς». 

Η σκηνοθέτης Sandra Nettelbeck , που συνυπογραφεί και το σενάριο, ούτε αξιοποιεί όσο θα έπρεπε το παριζιάνικο τοπίο ούτε παραδίδει μία ταινία ωδή στο προχωρημένο γήρας και στα τραύματα της απώλειας. Ακόμη και μία ερμηνευτική μηχανή σαν τον Michael Caine δεν μπόρεσε να αναγάγει αυτό το οικογενειακό δράμα σε κάτι σπουδαίο.

Μικρό και αδιάφορο πέρασμα στην ταινία κάνει η Gillian Anderson που έχει γίνει αστέρι της τηλεόρασης μετρώντας 3 συμμετοχές(‘’Ηannibal’’, ‘’The Fall’’, ‘’The X-Files’’).  Η ταινία ξεκινάει βαθιά μες στο ψυχόδραμα αλλά κλείνει με μία ρομαντική υπόσχεση υπό τους ήχους ενός γλυκανάλατου κομματιού ( ‘’Not too late’’ από την Norah Jones).  Βλέπεται….δεν ξαναβλέπεται.

Υπόθεση: Ένας πρώην καθηγητής της φιλοσοφίας έχει πέσει σε βαριά κατάθλιψη μετά το θάνατο της μονάκριβης γυναίκας του. Όμως το πάθος του για τη ζωή αναζωπυρώνεται όταν γνωρίζει μία μοναχική δασκάλα χορού. Αυτή η σχέση θα δοκιμαστεί αλλά και θα αμφισβητηθεί από τα παιδιά του καταθλιπτικού χήρου, που δεν κατανοούν τη ψυχική του κατάσταση.

 

Δημοσίευση: 25 Νοε. 2015, 17:29
Τίτλος:
Μr. Morgan’s last love (Απρόσμενος έρωτας)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Mindhunter", season 2: Kill 'em all

Στον πρώτο κύκλο γράψαμε: «Το "Mindhunter" δεν θέλει να δώσει έμφαση στο δέος που...
6 ώρες

Η Αντζελίνα Τζολί στο σύμπαν της Marvel

Η Marvel την προσέγγισε για να εμφανιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά των «Eternals», ώστε να...
8 ώρες

Η Emma Stone είναι η Cruella De Vil

H Έμμα Στόουν συνεχίζει τις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές. Από το Zombieland και το Easy...
10 ώρες