Μία ευχάριστη μα κοινότοπη Βρετανική κωμωδία για ένα ήσυχο, φθινοπωρινό βράδυ χωμένοι κάτω από μία ζεστή κουβέρτα στον καναπέ: για κάτι τέτοιο είναι ιδανικό το Finding your feet του Richard Loncraine, που αποτελεί την απόδειξη πως ένα εξαιρετικό cast μπορεί εύκολα να χαθεί σε ένα χλιαρό στόρι που όλο και κάπου έχουμε ξαναδεί, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Η Imelda Staunton υποδύεται τη Sandra, μία γυναίκα της αστικής Βρετανικής κοινωνίας, που πέφτει από τα σύννεφα όταν μαθαίνει πως ο άνδρας της Mike (John Sessions) την απατά και χάνει τις συμβατικές σταθερές της. Αναγκάζεται τότε να πάει να μείνει με την αδερφή της Bif (Celia Imrie), με την οποία δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, μιας και ο τρόπος ζωής τους δεν είχε καμία σχέση. Φαινομενικά τουλάχιστον. Καθώς η πλοκή μας εξελίσσεται, η Sandra σαν να θυμάται την πραγματική φύση του εαυτού της, και να αναγεννιέται. Μέχρι που παρουσιάζεται και ο Charlie (Timothy Spall) στη ζωή της, κάνοντάς τη να θυμηθεί τι σημαίνει να ζεις πραγματικά τη ζωή σου.

Έχοντας κάθε καλή πρόθεση, και μεταφέροντας μηνύματα για την τρίτη ηλικία, μέσα από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς που την απαρτίζουν, η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία αλλά και την υποδόρια μελαγχολία. Λίγο όμως οι εκρήξεις αισιοδοξίας, λίγο οι εξαιρετικές ερμηνείες, λίγο το βρετανικό χιούμορ που εάν το λατρεύεις το εκτιμάς και σε αυτή την παραγωγή, και λίγο οι διαφορετικές αδερφές Sandra και Bif που δίνουν πνοή στην ταινία, και καταλήγουν να μην διαφέρουν και τόσο πολύ, συνθέτουν μία ταινία που κρατάει το ενδιαφέρον, από την αρχή ως το τέλος.

Μπορείτε να της δώσετε, επομένως μια ευκαιρία, κι ας μην είναι από τις πιο αξέχαστες βρετανικές romcom που θα δείτε. Η αισιοδοξία της θα σας αγκαλιάσει τη στιγμή που όλα συμβαίνουν, όμως δεν είναι απαραίτητο πως θα σας συντροφεύει και μετά τους τίτλους τέλους.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Νοε. 2019, 14:21
Ενημέρωση: 13 Νοε. 2019, 14:21
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Finding your feet (Ένα βήμα για να ερωτευτείς)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
111
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The untamed

The untamed

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Η Alejandra βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν προβληματικό γάμο με τον Ángel, ενώ είναι...
42 λεπτά
Fear Street Part III: 1966

Fear Street Part III: 1966

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένα χωριο εν έτη 1666 βασανίζεται ξαφνικά απο μαγεία και μαθαίνουμε πως ξεκίνησε η...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
13051
Tanweer
12310
Feelgood
9922
Feelgood
5893
Rosebud.21
5578