Σύνοψη: Η ήσυχη βραδιά που σχεδίαζε η μπειμπισιτερ  Άσλευ θα μετατραπεί σε εφιάλτη αφού μετά από μία μυστηριώδη εισβολή αγνώστων στο σπίτι θα πρέπει να προστατεύσει τον αυτό της αλλά και τον 12χρονο που προσέχει, τον Λουκ. Τι γίνεται όμως όταν οι απρόσκλητοι επισκέπτες δεν είναι τόσο άγνωστοι όσο νόμιζε;

Άποψη: Η περσινή συμπαραγωγή Αμερικής και Αυστραλίας πατάει στα γνωστά χνάρια του Home Alone και του The Babysitter χωρίς να αντιγράφει ή να μιμείται, αλλά δανείζεται τα βασικά στοιχεία τους για την δική του ανεξάρτητη δομή. Αρχικά, έχουμε την ηρωίδα, μια μπέιμπισιτερ την οποία έχει καψουρευτεί ο προστατευόμενος ενώ αυτή παραμένει εκτός συναγωνισμού, και στη συνέχεια, υπάρχει το στοιχείο του τρόμου από μία εξωτερική απειλή. Και ενώ θεωρητικά αυτά αρκούν για ένα καλό σενάριο, η υλοποίηση κάπως τα χαλάει.

Η χλιαρή εκκίνηση του φιλμ σίγουρα δεν προϊδεάζει για την συνέχεια, η οποία δεν είναι και τόσο τρομακτική όπως αναφέρεται αλλά μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι κρυφτού από μία αόρατη απειλή με βαρύ οπλισμό, κάτι που στην πορεία ανατρέπεται με ένα πρωτότυπο plot twist το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά σαν τομή χωρίζοντας την ταινία σε δύο διαφορετικές και βάζοντας την πλέον σε άλλη κατηγορία. Το Μόνος στο Σπίτι μετατρέπεται σε Funny Games υπό την καθοδήγηση ενός χαρακτήρα κάπως αλλόφρων— σίγουρα δαιμόνιου.

Με τρομερή επιδεξιότητα και Χριστουγεννιάτικη διαβολιά έχει σχεδιάσει μια νύχτα κόλαση, λιγάκι υπερβολική για τα μέτρα του και με χαρακτηριστική απάθεια για τις συνέπειες, που όπως μαθαίνουμε αργότερα έχει κάνει πολλάκις και στο παρελθόν με τρομερή επιτυχία. Οι πιο προσγειωμένοι χαρακτήρες παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τις απαιτήσεις και τα κουμάντα του πρώτου με μηδαμινή επιτυχία, όσες ευκαιρίες και αν τους δίνονται, όπως επιτάσσουν οι ταινίες ανάλογου είδους με τους καλούς να είναι σχετικά βραδυκίνητοι έως αργόστροφοι.

Φυσικά το πρόβλημα δεν έγκειται εκεί, καθώς έχουμε συνηθίσει να βλαστημάμε για κάθε γκάφα των πρωταγωνιστών που πλέον μας φαίνονται φυσιολογικές, αλλά η γενικότερη αμηχανία και αδιαφορία που προκαλεί είναι ικανές να μας κάνουν να μετανιώσουμε για την κινηματογραφική επιλογή μας.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Δεκ. 2017, 17:40
Ενημέρωση: 3 Οκτ. 2018, 16:54
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Better watch out (Better watch out)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Σφαγή" στην κορυφή
BOX OFFICE

"Σφαγή" στην κορυφή

H μάλλον αναπάντεχα ικανοποιητική εισπρακτική παρουσία του "Venom: Let there be carnage", το οδήγησε...
2 ώρες
No sudden move

No sudden move

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Kαι όμως: η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ με ΑΥΤΟ το καστ, κυκλοφόρησε κατευθείας...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
16387
Tanweer
15288
Feelgood
7264
Feelgood
1977