Σύνοψη: Η ιστορία ακολουθεί ένα ζευγάρι τρίτης ηλικίας, με τον Morgan Freeman στον ρόλο του Alex και την Diane Keeton στον ρόλο της Ruth. Μένουν σχεδόν όλη τους τη ζωή στον πέμπτο όροφο μίας πολυκατοικίας του Μπρούκλιν με τον σκύλο τους, μα καθώς βλέπουν πως αρχίζουν να μεγαλώνουν και σύντομα δεν θα μπορούν να ανέβουν όλες τις σκάλες -ασανσέρ στην πολυκατοικία δεν υπάρχει- αποφασίζουν να αρχίσουν να ψάχνουν για νέο διαμέρισμα και να πουλήσουν το παλιό τους, με τη βοήθεια μιας μεσίτριας, στον ρόλο της οποίας βρίσκουμε τη Synthia Nixon.

Άποψη: Το 5 flights up του Richard Loncraine συμπυκνώνει αυτό που θέλει κανείς να παίζει στην τηλεόραση στο φόντο, όταν γυρίζει κουρασμένος από τη δουλειά. Μία ρομαντική κομεντί ανάλαφρη, χωρίς ιδιαίτερη πλοκή ή αναπάντεχα σημεία και εν τέλει αρκετά κουραστική, σε σημείο να βοηθάει να αποκοιμηθεί κανείς στον καναπέ του.

Η πλοκή της ιστορίας είναι ακριβώς αυτή χωρίς διακυμάνσεις, με το πιο συνταρακτικό να είναι ο σκύλος τους που χρειάζεται να κάνει μία επέμβαση και ένας υποτιθέμενος τρομοκράτης που εικάζεται πως έχει βάλει βόμβα στην γέφυρα κοντά στο σπίτι τους, που θέλουν να πουλήσουν, κι έτσι τους δημιουργεί δυσκολίες στο να ανέβει η αξία του. Το voice over του Freeman, με τις σκέψεις του, ανά τακτά διαστήματα αναπόλησης της χρυσής νιότης, προσπαθεί να κάνει κάπως πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία, μα αποτυγχάνει πλήρως. Ο στόχος που θέτει ο σκηνοθέτης, είναι φυσικά να προβληματίσει για την Τρίτη ηλικία και να αποδώσει τις σκέψεις στις οποίες συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ιδίως -όπως εδώ- όταν μένουν σε μια πολυκατοικία όπου όλοι οι γείτονές τους είναι νεαρά ζευγάρια. Στόχος, που ούτε κατά διάνοια επιτυγχάνεται. Αντ’ αυτού, είναι από τις φορές που έχεις δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν να διαχειριστούν ένα μουντό σενάριο και μία ιστορία που προσπαθεί να γίνει ουσιώδης αλλά καταλήγει να γίνει μία αδέξια καρικατούρα, γλυκιά μεν, αδέξια και περιττή δε. 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2017, 16:33
Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2017, 16:33
Τίτλος:
5 flights up (Ασανσέρ για δύο)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
48310
Feelgood
7387
Tanweer
6351
Tanweer
4775