Πρεμιέρα για τον "Χειμώνα" του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα στην Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 1 Νοε. 2013, 19:36

Πρεμιέρα και για μια ακόμη ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης: τον "Χειμώνα" του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα.

Yπόθεση: Ο Νίκος, ένας νέος, ρομαντικός συγγραφέας από την Ελλάδα, ζει στο Λονδίνο ώσπου τον χτυπά η οικονομική κρίση. Αποφασίζοντας να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, βρίσκει καταφύγιο στην ορεινή Σιάτιστα και στο παλιό, εγκαταλειμμένο αρχοντικό του 16ου αιώνα των παιδικών του χρόνων, που κουβαλάει μια περίεργη κληρονομιά γεμάτη φήμες, προκαταλήψεις και μυστήριους θανάτους. Στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος, που οδήγησαν και τον πατέρα του στην τρέλα, o Νίκος πρέπει να ξεδιαλύνει το μυστήριο του θανάτου του χωρίς να χάσει το μυαλό του και ο ίδιος.

Η έμπνευση για το σενάριο προήλθε από προσωπικές μνήμες του σκηνοθέτη, αλλά και εικόνες που ξεπήδησαν μέσα από τις σελίδες των αγαπημένων του συγγραφέων, Έντγκαρ Άλλαν Πόε και Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ. Σε συνεργασία με την ταλαντούχα Ελίζαμπεθ Σουτς (Elizabeth Schuch) συν-σεναριογράφο και πολύτιμη αρωγό στον σχεδιασμό παραγωγής της ταινίας, ο Κουτσολιώτας συγκέντρωσε το ακατέργαστο αυτό υλικό από μύθους και ιστορίες για φανταστικά όντα που συχνά άκουγε για το πατρικό του πατέρα του στη Σιάτιστα, και το μετουσίωσε σε ταινία μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, μέσα σε περίπου 3 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή της σύλληψης της πρώτης ιδέας.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Έφη Παπαθεοδώρου, Τεό Αλμπάνης, Πετρούλα Χρήστου, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Μάνος Τσίζεκ, Οφήλια Μπιτζ. Mουσική: Active Member.

Θα προβληθεί στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013 - 22:00 και Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013 - 19:30.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos