Νύχτες Πρεμιέρας 2019... goes Berlinale

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019, 20:59
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκεται στην δεύτερη ημέρα της φετινής 25ης διοργάνωσης και μεταξύ των ταινιών που απαρτίζουν το σταθερά ενδιαφέρον τμήμα Festival Darlings, βρίσκονται πέντε φιλμ που είδαμε φέτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου, όπως και ένα ακόμη που μετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα της φετινής διοργάνωσης.

<a href="/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2022-i-episimi-afisa/66826">Νύχτες Πρεμιέρας 2022: Η επίσημη αφίσα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2022: Η επίσημη αφίσα

Απόψε Παρασκευή 20/9, θα προβληθεί το βραζιλιάνικο Divine Love (κριτική εδώ) που παρουσιάζει ένα δυστοπικό μέλλον της χώρας της σάμπα, στην οποία βρίσκονται σε απειλή όχι οι ανθρώπινες ζωές αλλά τα συναισθήματα που έχουν παραποιηθεί από το υπερβολικά συντηρητικό περιβάλλον της χώρας.

Επίσης, το προσωπικό project του Κέισι Άφλεκ «Light of my life» το οποίο σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί, σε μια κουραστική και μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια να ααποθεώσει την γυναικεία εικόνα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό περιβάλλον.

Το Σάββατο 21/9 θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη, το βραβευμένο για το σενάριό του στο Βερολίνο «Piranhas» (κριτική εδώ) του Κλαούντιο Τζιοβανέζι, μια νεανική εκδοχή του «Gomorra».

Την Δευτέρα 23/9 μετέχει στο διαγωνιστικό το «Tremors» (κριτική εδώ) από την Γουατεμάλα με θέμα την ομοφυλοφιλία και την διαμάχη αυτής με την καθωσπρέπει κοινωνία.

Την Τρίτη 24/9 προβάλλεται το επίσης βραβευμένο στο Βερολίνο και επίσημη πρόταση της Γερμανίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, «System Crasher» (κριτική εδώ) της Νόρα Φινγκσάιντ, ενώ το Σάββατο 28/9 το συγκινητικό Κινέζικο «So long, my son» (κριτική εδώ) βραβευμένο για ανδρική και γυναικεία ερμηνεία στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019, 20:59
Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2019, 20:59
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ