Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Θησείο!

Published: 6 Jun 2018, 17:32
Συντάκτης:

Δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά για τον θερινό κινηματογράφο Θησείο. Πρόκειται για μια σινεφιλική που πρέπει να την ζήσεις, το χρωστάς στον εαυτό σου.

Ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά στέκια και όχι άδικα, τοποθετημένο στο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, με την ασύλληπτη θέα του προς τον βράχο της Ακρόπολης.

Πάνω στο λεπτό χαλίκι του, ντόπιοι και τουρίστες γίνονται ένα, μια ενιαία κινηματογραφόφιλη ομάδα που απολαμβάνει κλασσικές αξίες αλλά και «καινούργιες», πρώτης προβολής, ταινίες, με την ίδια ζέση.

Στην είσοδο, για περισσότερα από τριάντα έτη ο ιδιοκτήτης του χώρου Θωμάς Μανιάκης, με καπέλο από το πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, παρακαλώ.

Στο κυλικείο, δύο αξιαγάπητες κυρίες, προτείνουν χειροποίητη τυρόπιτα και κασερόπιτα («και οι δύο είναι φρέσκιες!»), σπιτική βυσσινάδα και το αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού, αλλά πολύ ψαγμένες εγχώριες ετικέτες μπύρας. Κίρκη, Νίκη και Πικρή. Φοβερές.

Νέοι, ηλικιωμένοι, ζευγάρια, οικογένειες, θα βρεις όλων των ειδών ηλικιακές ομάδες στα καθίσματα αυτού του υπέροχου χώρου. CNN, ΒΒC και τηλεοπτικά συνεργεία από Τουρκία, Γερμανία και Κίνα έχουν γράψει διθυράμβους. Και όχι άδικα.

Τι και αν η ευκρίνεια στην οθόνη δεν είναι top class ή ο ήχος δεν είναι... atmos ξερωγώ;

Εδώ μιλάει η ιστορία. Από το 1935, ο κατάλογος με τις ταινίες που έχουν προβληθεί δεν έχει τελειωμό. Η λίστα με μικρούς και μεγάλους σινεφίλ που έχουν ψυχαγωγηθεί με αξέχαστα φιλμ, δεν την χωράει ο νους. Πράσινο, καταγάλανος ουρανός, στους πρόποδες ενός συγκλονιστικού μνημείου της αρχαιότητας. Ο συνδυασμός είναι μαγικός.

Σινέ Θησείον, Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, 2103420864, 2103470980

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos