Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Φιλοθέη!

Published: 17 Jun 2018, 15:12
Συντάκτης:

Όταν κανείς αντικρύζει το πράσσινο της Φιλοθέης μένει άφωνος, καθώς είναι κάπως αντιφατικό το γεγονός ότι βρίσκεται πλάϊ από τη λεωφόρο Κηφισίας. Και όμως είναι μία κατάφυτη περιοχή με παλιά και νεόδμητα σπίτια, πολλά πάρκα αλλά και έναν από τους παλαιότερους θερινούς στα βόρεια προάστια: τον θερινό Φιλοθέη, ο οποίος βρίσκεται καταμεσής στην πλατεία Δροσοπούλου. Από το πάρκο δίπλα ακούμε τις ζωηρές φωνές παιδιών και προς στιγμήν σκεφτόμαστε πώς ο θερινός Φιλοθεή έχει φιλοξενήσει τόσες γενιές στα καθίσματά του, πώς μπλέκει την παράδοση με το μοντέρνο.

Όταν περάσαμε από την είσοδο στον χώρο του σινεμά αντικρύσαμε μία μεγάλη έκταση γεμάτη με χαλίκι, κλασσικές καρέκλες σκηνοθέτη, και τραπεζάκια καφενείου. Ένα δρομάκι χωρίζει το σινεμά στα δύο τμήματά του, και έτσι ο θεατής μπορεί να διαλέξει σε ποιά από τις δύο μεριές θα κάτσει για να απολαύσει μία ταινία. Οι θέσεις είναι τόσες πολλές στο θερινό αυτό, πράγμα θετικό για κάποιους, αλλά για τους αναποφάσιστους είναι σχεδόν εφιαλτικό.

Στα δεξιά του χώρου βρίσκεται το κυλικείο, στο οποίο πέρα από τα παραδοσιακά φρέσκα νάτσος με ή χωρίς τυρί και ποπ-κόρν, μπορούμε να βρούμε χοτ ντογκ με μουστάρδα και κέτσαπ, ζεστή πίτσα και μπριός τα σαβατοκύριακα. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αναψυκτικά, μπύρες αλλά και ποτά που καλύπτουν τις απαιτήσεις κάθε θεατή.

Η οπτικοακουστική του σινεμά είναι εξαιρετική, η οθόνη έχει υψηλή ευκρίνεια, και ο ήχος είναι αρκετά δυνατά, χωρίς όμως να εμποδίζει τους ήχους από το διπλανό πάρκο. Το πιο σημαντικό από όλα και ίσως το στοιχείο που δίνει στον θερινό Φιλοθέη τον χαρακτήρα του, είναι το πόσο πράσινο έχει. Γύρω απο τον χώρο του σινεμά δεσπόζουν ψηλά δένδρα και συστάδες πρασσίνου, λές και αυτά είναι τα όρια που χωρίζουν την μαγεία που συμβαίνει από τον έξω κόσμο. Σίγουρα, το μέρος στο οποίο βρίσκεται το θερινό Φιλοθέη ευνοεί τη φήμη του ως έναν από τους πιο ωραίους θερινούς κινηματογράφους της πόλης, και για αυτό αξίζει μία επίσκεψη.

Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη. Τηλ.: 2106833398. Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ. € 6,50

Πρώτη δημοσίευση: 17 Jun 2018, 15:12
Ενημέρωση: 17 Jun 2018, 15:14
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos