Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Cine Rex - Σάμος!

Published: 1 Jul 2020, 16:23
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

<a href="/en/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

Το 1970 η οικογένεια Βαμβακά, καλωσορίζει στην οικογένεια της τον θερινό κινηματογράφο Cine Rex, επί του κεντρικού δρόμου των Μυτιληνιών Σάμου.

Έξω από το σινεμά, δεσπόζει μια παλαιάς κοπής ταμπέλα στο πλάι μιας πέτρινης θολωτής εισόδου.

Ο Cine Rex με την αίγλη και την γοητεία που αποπνέει, έχει ξεπεράσει τα στενά σύνορα του νησιού του Πυθαγόρα και μέσα από τις διηγήσεις των επισκεπτών, τις δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά και των εκπομπών ξενών καναλιών έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, μέσα σε ένα καταπράσινο παραδεισένιο περιβάλλον με λεμονιές, νυχτολούλουδα, γιασεμιά και βασιλικούς, προβάλλονται ταινίες Α’ προβολής.

Η διακόσμηση σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, καθώς μπορείς να δεις αντίκες από τον πόλεμο του ΄40 (αραμπάς, κράνη) αλλά και παλιές κινηματογραφικές μηχανές, μέχρι και αργαλειό.

Σήμερα, έπειτα από 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας δεν είναι μόνο η αίθουσα που έχει ανακαινιστεί ριζικά αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρονται. Έτσι, κατά τη διάρκεια της προβολής οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν σουβλάκια ή πίτσες, ενώ λίγο πριν το «the end» προσφέρονται κάθε βράδυ σε όλους δωρεάν παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι.

Cine Rex (Σάμος), Μυτιληνιοί Σάμου. Τηλ. : 2273051236. Εισιτήριο 7€, Παιδιά 5€

Πρώτη δημοσίευση: 1 Jul 2020, 16:23
Ενημέρωση: 1 Jul 2020, 16:23
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos