Η ταινία «ΖΛΑΤΑΝ» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που αποτυπώνει το μεγάλωμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα ταραχώδες σουηδικό προάστιο. Με καταγωγή από Βαλκάνιους γονείς, το ποδόσφαιρο ήταν η λύτρωση του Ζλάταν, όπου το ιδιαίτερο ταλέντο και η αυτάρκεια του τον εκτίναξαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου να παίζει για ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Μίλαν, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ταινία προσφέρει μια συγκινητική, λεπτομερή ματιά στο σπίτι και την οικογενειακή του ζωή και τη σχέση του με το Ρόσενγκαρντ, τη συνοικία του Μάλμε, την οποία πάντα θα αποκαλεί σπίτι του. Δείχνει το πρώτο του μεγάλο ταξίδι, από το προάστιο στο κέντρο του Μάλμε με ποδήλατο, και αργότερα, στον υπόλοιπο κόσμο. Ταυτίζεται με το περιβάλλον του με το σλόγκαν «Άκου, αλλά μην ακούς»: Να δέχεσαι μια καλή συμβουλή, αλλά να μην αλλάξεις ποτέ το ποιος είσαι.

Το σενάριο και το υλικό της ταινίας, βασίζονται στην αυτοβιογραφία του, που δημοσιεύθηκε το 2011 με τίτλο «Εγώ, ο Ζλάταν».

H ζωή του μεγάλου παικταρά Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς είναι συναρπαστική εντός και εκτός γηπέδων, είναι ωραίος τυπάς, δεν μασάει, δεν χαρίζεται.

H ταινία ευτυχώς ή δυστυχώς αφορά στο πιο ανιαρό κομμάτι της ζωής του, την εποχή που ήταν δηλαδή πιτσιρικάς και σφυρηλατήθηκε ο χαρακτήρας του.

Απαιτείται όμως και ταλέντο για να διηγηθείς μια κινηματογραφική ιστορία μυθοπλασίας και εδώ ο Γενς Σιόγκρεν λίγες φορές καταφέρνει να ξεφύγει από το ανιαρό και να δώσει παλμό στην ταινία του.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κυρίως οι φανατικοί θα δουν αυτό το φιλμ και αν δεν έχουν διαβάσει την σύνοψη, σίγουρα θα απογοητευτούν. 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Mar 2023, 02:17
Ενημέρωση: 6 Apr 2023, 00:49
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Zlatan
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Μαρτίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos