Μπρος ολοταχώς στη δεκαετία του 1980, καθώς η Wonder Woman, στη νέα της κινηματογραφική περιπέτεια αντιμετωπίζει δύο ολοκαίνουριους εχθρούς: τον Μαξ Λορντ και το Τσιτά.

Με την σκηνοθέτη Πάτι Τζένκινς να επιστρέφει στο τιμόνι και την Γκαλ Γκαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία "Wonder Woman 1984" είναι το σίκουελ της ταινίας  “Wonder Woman” της Warner Bros. Pictures, που βασίζεται στο χαρακτήρα της ομώνυμης σούπερ ηρωίδας της DC.

Tο σίκουελ της τεράστιας εισπρακτικής επιτυχίας του 2017 που βασίζεται στον χαρακτήρα της ομώνυμης σούπερ ηρωίδας της DC, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την δημιουργία του.

Μια άκομψη (έως και χοντροκομμένη) επανάληψη του μίγματος με τα συστατικά που έκαναν το πρώτο φιλμ hit και που δεν υποστηρίζεται ούτε στο ελάχιστο από μια αδέξια σεναριακή προσέγγιση που δεν καταφέρνει να εστιάσει σωστά σε συγκεκριμένους χαρακτήρες.

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους δύο "κακούς" που ποτέ δεν απειλούν ουσιαστικά και δεν δημιουργούν αντίπαλο δέος, ενώ προφανώς ένας θα αρκούσε και για την οικονομία της αφήγησης, αλλά και για να γίνει μεγαλύτερη στόχευση στην αντιπαλότητα που θα πυροδοτούσε ωφέλιμες αντιδράσεις. 

Γενικώς η στόχευση και οι οικονομία είναι λέξεις άγνωστες στην ταινία της Πάτι Τζένκινς, η οποία επιστρετεύει ανερυθρίαστα όλες τα κλισέ και τις ευκολίες ενός επιφανειακού εντυπωσιασμού, προκαλεί γέλιο (για λάθος λόγους) με τις άγαρμπες προσπάθειες για χιουμοριστικές σκηνές, περιφέρει την αντυπωσιακή (εμφανισιακά, διότι ερμηνευτικά θα μου επιτρέψετε να μην δηλώσω φαν) Γκαλ Γκαντότ χωρίς να την αξιοποιεί δευτερόλεπτο, ενώ αφήνει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ταινίας της να αιωρούνται και σπαταλά εκατομμύρια δολλάρια σε κουραστικές και κακοσκηνοθετημένες σκηνές δράσης. 

Μια πραγματικά κακή ταινία. 

Η εταιρεία διανομής ουδέποτε απάντησε στο αίτημά μας για δημοσιογραφικό screener. Ενδεχομένως να έχει αποδεχτεί την πραγματικότητα (πως η ταινία βρίσκεται στα torrents απο τα Χριστούγεννα), ενθαρρύνοντας έτσι μια γενιά τηλεκριτικών "κινηματογράφου".

Πρώτη δημοσίευση: 20 May 2021, 22:06
Ενημέρωση: 27 May 2021, 02:34
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Wonder Woman 1984
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
151
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos