A walk in the woods

a walk in the woods - κριτική ταινίας

Χαμηλών τόνων οδοιπορικό στα Απαλάχια Όρη των ΗΠΑ, με ευπρόσδεκτες δόσεις χιούμορ και απολαυστικές παρουσίες δύο μυθικών ηθοποιών που δεν διστάζουν να ξεγυμνώσουν κομμάτια του real life εαυτού τους και να τα ενσωματώσουν στους χαρακτήρες που υποδύονται.

Θα μπορούσε να αποτελέσει μια ουσιώδη και διδακτική ωδή στις ανθρώπινες αντιξοότητες και την ανδρική φιλία, αν η σκηνοθεσία του Κεν Κουάπις (The office, He's just not that into you) δεν προέκυπτε απελπιστικά flat, το σενάριο εκνευριστικά απλοϊκό και τα διδάγματα υπερκουραστικά ηθικοπλαστικά και ανυπόφορα διδακτικά.

Υπόθεση:

Ο συγγραφέας Μπιλ Μπράισον βγαίνει στη σύνταξη, κι αντί να ηρεμήσει και να απολαύσει την οικογένεια του, αποφασίζει να περπατήσει το μονοπάτι μήκους 2,200 μιλίων στα Απαλάχια Όρη, μία από τις πιο άγριες και παρθένες ομορφιές της Αμερικής, που εκτείνεται από τη Τζόρτζια έως το Μέιν. Η γαλήνη που τόσο ποθεί να βρει εκεί όμως, δε θα έρθει ποτέ όταν συμφωνεί να τον συνοδεύσει ο παλιός του φίλος, Κατζ. Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή να ξεγελά το νόμο με τη γοητεία του, και χρησιμοποιεί την περιπέτεια αυτή για να μην πληρώσει τα αμέτρητα χρέη του. Το πρόβλημα είναι, ότι οι δυό τους έχουν πολύ διαφορετική άποψη για την έννοια «περιπέτεια». 

 

Πρώτη δημοσίευση: 10 Sep 2015, 12:24
Ενημέρωση: 17 Sep 2015, 10:28
Συντάκτης: 
Τίτλος:
A walk in the woods (Ταξίδι στην Αλαμπάμα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos