Ένας εκτελεστής αναλαμβάνει να σκοτώσει κάποιον άγνωστο με σκοπό να πληρώσει ένα παλιό χρέος.

Η μόνη πληροφορία που έχει για αυτόν είναι το που θα βρίσκεται και πότε. Καμία περιγραφή της εμφάνισης του, καμία άλλη πληροφορία. Στο μεσοδιάστημα γνωρίζει μια γυναίκα και την ερωτεύεται. 

Ένα βραδύκαυστο, ιδιαίτερο θρίλερ, το οποίο ενώ δεν βρίθει πρωτοτυπίας και πλατειάζει σε αρκετά σημεία του, έχει μια παράξενη γοητεία στην κατασκευή του που δεν σε αφήνει να το προσπεράσεις εύκολα, αν και πάνω κάτω είναι πολύ πιθανό να μαντέψεις τι θα συμβεί. 

Ο Νικ Σταλιάνο χτίζει μια σχεδόν θεατρική κατάσταση με τον ανέκφραστο και ψυχρό εκτελεστή του, αν είχε μάλιστα επιλέξει έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή, το εγχείρημά του με το συνεχές voice over του πληρωμένου δολοφόνου θα είχε αποκτήσει μεγαλύτερη εθιστικότητα. Ο Άνσον Μάουντ (Star Trek Discovery, Inhumans, Safe) διαθέτει το ανάλογο φιζίκ, αλλά μάλλον είναι ανέκφραστος από φυσικού του και όχι από ερμηνευτική προσπάθεια. 

Γενικότερα flat αποδίδεται και η ένταση των όσων διαδραματίζονται, με την Άμπι Κόρνις μάλλον να ξεχωρίζει με την γήινη γοητεία της και τον Άντονι Χόπκινς σε έναν μικρό ρόλο να διεκπεραιώνει για να πληρώσει προφανώς κάποιες δόσεις και να μας χαρίζει έναν πεντάλεπτο μονόλογο που προφανώς αποδίδει και χρωματίζει άριστα, χωρίς βεβαίως να προσφέρει το παραμικρό στην ροή και την πλοκή του φιλμ. Απλά, για να δικαιολογηθεί ο μισθός. 

Χαλαρή αφηγηματική γραμμή, αρκετά στερεότυπα μαζεμένα, ένα φιλμ που ίσως και να μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πιο στέρεο αν πρόσεχε την δραματουργία του, τελικά όμως μάλλον κουράζει. 

Πρώτη δημοσίευση: 12 Aug 2021, 16:25
Ενημέρωση: 19 Aug 2021, 00:22
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The virtuoso (Ο βιρτουόζος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Αυγούστου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο