Two days in New York

Οι πολιτιστικές διαφορές της οικογένειας της Μαριόν με τον σύντροφό της Μίνγκους, οδηγούν σε εκρηκτικές καταστάσεις στο σπίτι για το διήμερο της επίσκεψής τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από το φιλμ ‘Η Ματωμένη Κόμισσα’, η κωμική ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζιλί Ντελπί θέλησε να επιστρέψει στο οικείο για αυτήν περιβάλλον της ερωτικής κωμωδίας, το οποίο είχε με μεγάλη επιτυχία προσεγγίσει το 2007 με την ταινία ‘2 Μέρες στο Παρίσι’, ως σκηνοθέτης αλλά και συμπρωταγωνίστρια του Άνταμ Γκόλντμπεργκ.

«Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω ένα sequel» θυμάται η Ντελπί. «Όμως ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να το βασίσω και πάλι στο πρόσωπο του Άνταμ, γιατί θα παρέπεμπε κατευθείαν στις ταινίες ‘Πριν το Ξημέρωμα’ και ‘Πριν το Ηλιοβασίλεμα’, κάτι που δεν ήθελα να συμβεί». Έτσι, η επιτυχημένη σεναριογράφος πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο σκεπτόμενη την επόμενη ιστορία της Μαριόν, κρατώντας επιμελώς σημειώσεις για τις νέες της συναισθηματικές περιπέτειες. «Η Μαριόν δεν ψάχνει κάποιον να παντρευτεί αλλά έναν άντρα που θα δεθεί ουσιαστικά μαζί της μέσα σε μία σχέση και που θα τη βοηθήσει να βρει ένα νόημα στη ζωή της. Αυτό είναι που έχει σημασία για εκείνην» εξηγεί η Ντελπί, που υποστηρίζει ότι όλες οι καλές κωμωδίες είναι εμπνευσμένες από την πραγματικότητα.

«Μου αρέσει να ξεκινάω από μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, από ένα θέμα που θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και σε τραγωδία. Και σε αυτό το πλαίσιο εισάγω αστείες καταστάσεις και χαρακτήρες που με τη σειρά τους δημιουργούν το χιούμορ, ακόμα κι αν η ίδια η ιστορία δεν είναι απαραίτητα διασκεδαστική».

ΜΟVE IT

H Nτελπί παίζει το χαρτί της διαφοράς των ευρωπαϊκών στερεοτύπων με τα αμερικανικά στερεότυπα και τον αντίκτυπο στην κουλτούρα αυτών, μέχρι εξαντλήσεως.

Όλες οι κωμικές στιγμές προκύπτουν αναλόγως, άλλες έξυπνες και σπιρτόζες, άλλες βεβιασμένα εξυπνακίστικες.

Η ίδια προσπαθεί να διατηρήσει έναν ελαφρύ δραματικό τόνο, χωρίς να καταφεύγει στο μελό μεν, αλλά ερωτοτροπεί με την γραφικότητα, δε.

Άντε, μετά τα Βefore Sunrise, Sunset, Midnight, ήρθε η ώρα για τα 2 days in Paris, New York & Athens? Τι μανία είναι αυτή με τις τριλογίες;

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 29 May 2014, 05:49
Ενημέρωση: 5 Jun 2014, 03:33
Τίτλος:
Two days in New York (Δύο ημέρες στη Νέα Υόρκη)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos