The Three Musketeers: Milady

The Three Musketeers: Milady - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Με τη Γαλλία στα πρόθυρα του πολέμου λόγω μιας συνωμοσίας, οι Τρεις Σωματοφύλακες και ο Ντ’Αρτανιάν επιστρέφουν στο καθήκον τους και επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους, αλλά η μυστηριώδης Μιλαίδη Γουίντερ φαίνεται να είναι αυτή που κρατάει τα κλειδιά που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση της χώρας και την τύχη όλων τους.

Γνώμη: Στο Marvel Cinematic Universe η Γαλλία φαίνεται να απαντά με Αλέξανδρο Δουμά και το «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη» είναι το δεύτερο κεφάλαιο αυτής της νέας φιλμικής ανάγνωσης του λατρεμένου έργου του Γάλλου λογοτέχνη.

Προηγήθηκε, βέβαια, το «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’Αρτανιάν», όπου ο σκηνοθέτης Μαρτέν Μπουρμπουλόν αναδείχθηκε αντάξιος του θρυλικού υλικού του, παραδίδοντας μια υπερχορταστική και πανάκριβη ταινία δράσης με εντυπωσιακά φωτογραφημένες σκηνές μάχης και ένα σενάριο γεμάτο από μηχανορραφίες και ίντριγκες.

Το δεύτερο μέρος παίρνει τη σκυτάλη ακριβώς εκεί που την άφησε η προηγούμενη ταινία, εστιάζοντας αυτή τη φορά στον αινιγματικό χαρακτήρα της Μιλαίδης Γουίντερ, την οποία ενσαρκώνει η Εύα Γκριν (“Casino Royale”) με αυτή τη χαρακτηριστική άνεση που τη διακρίνει σε ρόλους femme fatale.

Φυσικά, πλαισιώνεται από την crème de la crème του γαλλικού σινεμά (Φρανσουά Σιβίλ/Ντ’Αρτανιάν, Ρομέν Ντιρί/Άραμις, Βενσάν Κασέλ/Άθως, Πίο Μαρμαϊ/Πόρθος, Λουί Γκαρέλ/Λουδοβίκος ΙΓ’), όμως αυτή τη φορά οι Σωματοφύλακες είναι διασπασμένοι στις διάφορες επιμέρους αποστολές τους κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια οριακά χαοτική πλοκή που εν τέλει αποσυντονίζει και στερεί από τον θεατή τη δυνατότητα να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ήρωες, ώστε να παρασυρθεί από το υπερθέαμα που έχει στηθεί για άλλη μια φορά στην οθόνη.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη» είναι ένα στραβοπάτημα μετά την ευχάριστη έκπληξη που αποτέλεσε το πρώτο μέρος της ιστορίας.

Άλλωστε, οι δύο ταινίες γυρίστηκαν διαδοχικά και όλα τα στοιχεία που έκαναν την πρώτη να ξεχωρίσει είναι κι εδώ παρόντα.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι το ότι η καταιγιστική δράση δεν αποτελεί εδώ μέσο ανάπτυξης των χαρακτήρων, με εξαίρεση ίσως αυτόν του Ντ’Αρτανιάν, κι αυτό από μόνο του λέει πολλά, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι η ταινία έχει στον τίτλο της το όνομα της Μιλαίδης και όχι αυτό του νεαρότερου, τέταρτου σωματοφύλακα.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Jan 2024, 05:08
Ενημέρωση: 18 Jan 2024, 02:38
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Three Musketeers: Milady (Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη)
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Ιανουαρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos