Θα έρθει η φωτιά

Θα έρθει η φωτιά - κριτική ταινίας

Όταν ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, κανείς δεν είναι εκεί για να τον προϋπαντήσει. Θα επιστρέψει στο πατρικό του, σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, όπου η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Όπως υπονοείται, η φωτιά θα έρθει, σαν σκοτεινή αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για να πυροδοτήσει την αναπόδραστη τραγωδία. Συνθέτοντας ένα υπνωτιστικό ρέκβιεμ για έναν τρόπο ζωής που φθίνει και χάνεται, ο φακός του Λάσε βρίσκει τρόπο να ξετρυπώσει την ομορφιά μέσα στη σκληρότητα.

Aτόφιος νατουραλισμός με επιβλητική και πανέμορφα κινηματογραφημένη εισαγωγική σκηνή, με το ενδιαφέρον να φθίνει συνεχώς από εκεί και έπειτα και όταν τελικά "έρθει η φωτιά" παραμένει αδιάφορος και αμέτοχος. 

Ενδιάμεσα, θα παρακολουθήσετε ένα σινεμά άκρατου μινιμαλισμού και οικολογικής αλληγορίας και ανησυχίας, ετικέτα που προσπαθεί να κρύψει τις εμφανείς αδυναμίες στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων (των ημι-ερασιτεχνών ηθοποιών) και την εξέλιξη του ρυθμού. 

Δεν τα καταφέρνει. 

Πρώτη δημοσίευση: 22 Oct 2020, 13:24
Ενημέρωση: 29 Oct 2020, 15:36
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Θα έρθει η φωτιά (O Que Arde)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Οκτωβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos